Etusivu » Infrastruktuuri » Lämmitysjärjestelmän tasapainottaminen kannattaa
Sponsoroitu

Vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän tasapainottaminen oikeilla tuotteilla voi tuoda taloyhtiöille huomattavia säästöjä. Tähän tarpeeseen IMI Hydronic Engineering Oy tarjoaa laajaa tuotevalikoimaa.

Nyt lämmityskauden alkaessa ja energiahintojen ollessa korkealla, on syytä tarkistaa vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän toiminta. Nopeana toimenpiteenä voidaan tarkistaa patteritermostaattien asetukset tai pudottaa menoveden lämpötilaa. Mikäli huonelämpötilat eivät ole tasaisia tai lämpötilat vaihtelevat, on tasapainottaminen oikea toimenpide.

– Tasapainottamisessa viedään oikea vesimäärä kuhunkin patteriin ja saadaan kaikkiin huoneistoihin tasainen lämpötila. Energiansäästöä tulee, kun vesi jäähtyy pattereissa riittävästi ja lämpöä voidaan tuottaa paremmalla hyötysuhteella, kertoo IMI Hydronic Engineering Oy:n tekninen päällikkö Mikko Lättilä.

Tasapainottamisen tavoitteena on saavuttaa haluttu huonelämpötila mahdollisimman pienellä energiankulutuksella. Samalla kasvaa asumismukavuus.

– IMI TA patteri- ja linjasäätöventtiileillä voidaan toteuttaa laadukas ja pitkäikäinen lämmitysjärjestelmä. Teemme kiinteää yhteistyötä alan suunnittelijoiden ja urakoitsijoiden kanssa ja olemme jatkuvana tukena.

IMI Hydronic Engineering on kokenut yritys, joka toi aikanaan markkinoille ensimmäiset linjasäätöventtiilit. Uusia tuotteita kehitetään jatkuvasti. Yritys onkin maailman suurin linjasäätöventtiilien valmistaja ja Suomessa markkinajohtaja. Energiaa säästävien tuotteiden kehittäminen on kaikkien etu.

– Taloyhtiöissä voidaan päästä tasapainottamisen avulla noin 10–15 % säästöihin. Toimenpiteen takaisinmaksuaika on yleensä lyhyt. Valtaosa kiinteistöistä kaipaisi tasapainotusta, joten kyse on kokonaisuudessaan merkittävästä asiasta yhteiskunnassa, Lättilä toteaa.

• Merkittäviä säästöjä tasapainottamalla
• Laaja tuotevalikoima lämmitysjärjestelmiin
• Luotettavia ja pitkäikäisiä ratkaisuja

Tasapainotus- ja säätöratkaisuja, joiden avulla voit hallita järjestelmää jokaisessa käänteessä.

Next article