Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » Digitaalinen akustiikkalaboratorio puurakennusten akustiikan suunnittelun tueksi
Sponsoroitu

Puurakentamisessakin on tärkeää kiinnittää huomiota rakennuksen akustisiin ratkaisuihin, sillä niillä voidaan parantaa tilojen käytönaikaista mukavuutta.

Huoneakustiikan, ääneneristyksen, meluntorjunnan sekä tärinän ja runkomelun torjunnan haasteet ovat jokaisen suunnittelijan pöydällä ratkaistavien asioiden pinossa. Hyvin suunniteltu ääniympäristö parantaa asumis- ja työtyytyväisyyttä. 

Puurakenteiden akustiikkasuunnittelulle on tyypillistä mitata eri rakenteiden ääneneristävyyttä ja niihin liittyviä ratkaisuja laboratorioissa ja koerakennuksissa. Tällainen testaaminen on kuitenkin kallista ja tehotonta, ja sen tilalle onkin kehitetty kustannustehokkaampia menetelmiä. Yksi näistä ketteristä menetelmistä on A-Insinöörien digitaalinen akustiikkalaboratorio. 

Tarkka ja kustannustehokas

Digitaalinen akustiikkalaboratorio tarjoaa monipuolisen työkalun puurakennusten akustiikkaratkaisujen suunnittelun ja laadun parantamisen tueksi. Siinä hyödynnetään elementtimenetelmää (FEM) sekä Ansys-ohjelmaa. 

– Numeerisilla menetelmillä voidaan hyvin tarkasti mallintaa tutkittava geometria, esimerkiksi ovien ja ikkunoiden karmit ja tiivisteet, sekä määrittää ääntä absorboivien pintojen kyky vaimentaa ääntä. Lisäksi sen avulla voidaan pureutua hyvin monipuolisesti erilaisiin akustisiin ongelmiin, kertoo A-Insinöörien akustiikkasuunnittelun yksikönjohtaja Mikko Kylliäinen.

Esimerkiksi ääntä vaimentavien huoneakustisten verhoilujen, ilmanvaihtokanavien äänenvaimennusten sekä ilma- ja askelääntä eristävien ratkaisujen suunnitteluun digitaalinen akustiikkalaboratorio on erittäin toimiva menetelmä. Lisäksi uusien tehokkaiden ratkaisujen kehittäminen on kustannustehokasta, kun eri vaihtoehtoja voidaan vertailla helposti.

Onnistu rakentamisen suunnittelussa

Lisätietoa A-Insinöörien akustisista laskenta- ja asiantuntijapalveluista

Digitaalisen akustiikkalaboratorion hyödyt:

• Tarkat tulokset
• Toimii loistavasti uusien rakenneratkaisujen kehittämisessä
• Mahdollisuus tarkastella monipuolisesti useita erilaisia akustisia ongelmia

Next article