Etusivu » Korjausrakentaminen » Kodin viihdelaitteiden tyhjäkäynti kuluttaa kymppejä vuodessa
Sponsoroitu

Valmiustilaan jätetyt viihdelaitteet kuluttavat kaksi kertaa enemmän sähköä kuin saunominen kerran viikossa. Schneider Electricin Wiser-älykotijärjestelmän avulla tyhjäkäynnillä olevat laitteet voi kytkeä pois päältä yhdellä painalluksella.

Älykkäiden kotiautomaatioratkaisujen avulla kodin ohjaaminen energiatehokkaampaan suuntaan onnistuu helposti.

– Wiser-älykotiratkaisun avulla asukkaalla on mahdollisuus seurata kodin laitekohtaista energiankulutusta älypistorasioiden kautta. Helppokäyttöiseen Wiser by SE -sovellukseen kertyvä data kertoo, mitkä laitteet ovat energiasyöppöjä ja hyvä sammuttaa siksi ajaksi, kun koti on tyhjillään, kertoo tuotepäällikkö Juhani Hallamaa Schneider Electriciltä.

– Automaatioiden avulla voin itse esimerkiksi säästää 30–40 euroa vuoden sähkölaskussa sulkemalla käyttämättömänä virroissa olevat kotini viihdelaitteet yöaikaan ja silloin, kun perheeni on arjen menoissaan. Yksinkertaisimmillaan turhat laitteet napsautetaan pois päältä kotona–poissa-kytkimestä.

Kodin ohjaaminen älykkäästi on yhä useamman rakentajan ja remontoijan toivelistalla. Sen lisäksi, että energian hukkakulutusta voi hillitä Wiserin avulla, älykotiratkaisu tuo mukanaan myös mielenrauhaa ja turvaa. Älyn lisääminen myös valmiiseen kotiin onnistuu asentamalla Wiser-tuotteet olemassa olevien kytkinten tilalle.

Helppokäyttöiseen Wiser by SE -sovellukseen kertyvä data kertoo, mitkä laitteet ovat energiasyöppöjä ja hyvä sammuttaa siksi ajaksi, kun koti on tyhjillään.

– Esimerkiksi astianpesukoneen yhteyteen sijoitettu vesivuotosuoja mahdollistaa sen, että vuototilanteessa virrat katkeavat pistorasiasta automaation avulla ja asukas saa tapahtuneesta ilmoituksen älypuhelimeensa. Puhelimeen saa tiedot kaikista sensoreista, kuten ovi- ja ikkunatunnistimista ja ulkokameroista. Näin käyttäjä pystyy tarkistamaan, mitä kodissa tapahtuu, Hallamaa kertoo.

Etähallinnan ja älypuhelimen avulla voi paitsi ohjata kodin toimintoja myös seurata sitä missä ja milloin tahansa laadukkaan kamerakuvan ansiosta. Valaistuksen ohjauksen avulla asunnon saa säädettyä asutun näköiseksi myös silloin, kun koti on tyhjillään.

Älykäs investointi kestää aikaa

Wiser by SE -sovelluksen avulla kotiautomaatiota on helppo personoida useamman käyttäjän toiveiden mukaan tai esimerkiksi asukkaiden vaihtuessa.

– Kiinteästi asennettu älykäs kotiautomaatio nostaa myös asunnon arvoa ja on parhaimmillaan myyntivaltti. Älykodin käyttäjä voi räätälöidä itselleen sopivia toiminnallisuuksia ja muokata asetuksia kätevästi itse. Personoinnin ansiosta älykoti siirtyy helposti palvelemaan uusia omistajia, Hallamaa sanoo.

Wiser-järjestelmä pelaa yhteen Schneider Electricin Exxact-sähkökalusteiden kanssa, mikä antaa myös vaativalle sisustajalle paljon mahdollisuuksia.

– Vastaavaa tuotetta, jossa äly voidaan toteuttaa yhden valokatkaisijan kautta, ei Suomessa ole muilla valmistajilla. Exxact-sähköasennuskalusteista löytyy laaja valikoima erilaisia värejä ja materiaaleja perustasolta huippumalleihin, yksilölliset sisustusratkaisut huomioiden. Schneider Electricin tuotteet tehdään kestämään sekä käyttöä että aikaa. Tuotteet ovat integroitavissa ja sovitettavissa yhteen myös muiden valmistajien laitteiden kanssa.

– Matter-yhteistyön myötä Schneider Electric on mukana kehittämässä eri valmistajien laitteiden yhteensopivuutta. On yhteinen etu, että tulevaisuudessa eri valmistajien laitteet keskustelevat toistensa kanssa saumattomasti. Schneider Electric tekee aktiivisesti töitä tämän tavoitteen saavuttamisen eteen, Hallamaa sanoo.

Kiinnostuitko arkeen sopivasta älykodista?

Next article