Etusivu » Korjausrakentaminen » Rakennusalan asiantuntijat kehittivät kokonaisratkaisun vanhojen kerrostalojen julkisivukorjaukseen
Sponsoroitu

Vodavol on neljän rakennusalan asiantuntijayrityksen kehittämä vanhojen kerrostalojen betonisandwichelementtirakenteiden saneerausjärjestelmä, joka vastaa tarpeeseen selkeyttää julkisivukorjauksen suunnittelua ja toteutusta. Vodavol on samalla hieno lopputulema rakennusalan toimijoiden yhteiskehittämisestä.

Kiteytetysti Vodavol on energiatehokas ja paloturvallinen julkisivukorjausten kokonaiskonsepti, joka lyhentää niiden suunnitteluun ja asennukseen kuluvaa aikaa sekä pienentää remonttikustannuksia. Vodavol on kehitetty eritoten 1970-luvun kerrostalojen betonisandwichelementtirakenteiden korjaamiseen. Kokonaisuus on syntynyt Vahasen suunnitteluosaamisen, Constin asennustöiden näkemyksen sekä Hiltin ja Parocin materiaalituntemuksen lopputuloksena.

Ratkaisu miljoonien julkisivu-neliömetrien korjaukseen

Vodavol syntyi tarpeesta yksinkertaistaa ja nopeuttaa julkisivukorjauksen suunnittelua ja toteuttamista, sillä Suomessa on miljoonia neliömetrejä betonikerrostalojen julkisivuja, jotka ovat tulleet elinkaarensa päähän. Suuri osa on 1960–70-luvuilla rakennetuissa betonisandwich-rakenteisissa kerrostaloissa.

– Suunnittelun, materiaalitoimittajien ja urakoitsijan yhteistyönä kehitetty kokonaisjärjestelmä varmistaa tilaajalle onnistuneen ratkaisun. Konseptoitu julkisivurakenne lyhentää suunnitteluun ja julkisivu-urakkaan kuluvaa toteutusaikaa, mikä puolestaan keventää tilaajan kukkaroa, laskenta- ja myyntijohtaja Markku Kalevo Constilta toteaa.

Detaljisuunnitelmat ja hiilijalanjälkilaskennat avoimesti verkossa

Vahasen korjausrakentamisen Suunnittelupalvelut on tuottanut suunnittelijoiden käyttöön Vodavol-perusrakennetyypit sekä detaljisuunnittelun mallisuunnitelmat, jotka ovat verkkosivuilla kaikkien saatavilla.

– Tavoitteena on helpottaa perusratkaisuilla suunnittelijoiden työtä, jotta he voivat keskittyä kohdekohtaiseen detaljisuunnitteluun. Haluamme näin omalta osaltamme helpottaa suunnittelijan työtä ja parantaa suunnittelun laatua. Osana järjestelmää teemme myös rakenteiden hiilijalanjälkilaskennat, jotka ovat yhtä lailla verkossa saatavilla, johtaja Marko Latvala Vahasen Suunnittelupalveluista kertoo.

Hilti ja Paroc ovat tuoneet puolestaan järjestelmään vahvaa materiaaliosaamista kiinnikkeillä ja eristeillä, joiden ansiosta Vodavol-julkisivurakenne on energiatehokkuuden, paloturvallisuuden, akustiikan ja kosteusominaisuuksiensa puolesta huippuluokkaa.

– Järjestelmä on näin rakennusteknisesti pienintä detaljia myöten mietitty toimiva kokonaisuus, joka parantaa myös rakennuksen jälleenmyyntiarvoa, tuotepäällikkö Tero Virrantuomi Parocilta toteaa.

– On selvää, että yhteensopivat komponentit minimoivat riskejä ja pidentävät rakenteen elinkaarta. Kukin materiaalitoimittaja on myös sitoutunut takaamaan Vodavol-järjestelmän tuotteiden saatavuuden. Sillä on arvoa erityisesti nyt, kun kaikki toimialat kärsivät saatavuusongelmista, projektimyynnin asiantuntija Santtu Laakkonen Hiltiltä lisää.

Enemmän siilot ylittävää yhteistyötä

Kaikki Vodavol-järjestelmän kehitystyössä mukana olevat yritykset näkevät arvoa myös sillä, että lopputulos syntyi eri asiantuntijoiden yhteistyönä.

– Vahasen tahtotilana on ollut jo pitkään edistää rakennusalan rajapinnat ylittävää, avointa yhteistyötä. Vodavol on tästä erinomainen esimerkki ja siksi on ollut ilo olla mukana tässä hankkeessa, Latvala kiittelee.

Kalevo on samaa mieltä.

– Siilot ylittävää yhteistyötä ja innovointia tarvitaan yhä enenevässä määrin rakennusalalla. Itse koen, että on ollut ammatillisesti antoisaa istua samassa pöydässä muutoinkin kuin työmaakokousten tiimoilta. Uskon, että yhteiskehittäminen on laajentanut kaikkien mukana olleiden ammatillista näkemystä.

vodavol

Voisiko Vodavolista olla hyötyä sinulle?

Next article