Etusivu » Rakennuttaminen » Ympäristöystävällinen ja energiatehokas rakentaminen
Sponsoroitu

Rakennusten päästöistä jopa 70-80 prosenttia syntyy käytön aikana. Siksi lämmityksen ja jäähdytyksen tarpeen minimointi rakenteellisen energiatehokkuuden keinoin hyvin lämmöneristetyllä vaipalla on tärkeää, jotta voidaan saavuttaa alhainen koko elinkaaren aikainen hiilijalanjälki.

Finnfoamin homehtumattomilla lämmöneristeillä vähennetään lämmön karkaamista rakennuksista ja näin rakennuksista saadaan rakenteellisesti energiatehokkaampia. Vertailtaessa eri materiaalivaihtoehtojen hiilijalanjälkiä, täytyy aina ottaa huomioon rakennusten koko elinkaari ja tehdä vertailu rakennustasolla, koska pienen osa-alueen optimointi ei johda parempaan lopputulokseen.

Edelläkävijä ympäristö- ja vastuullisuusasioissa

Finnfoam on löytänyt oikeat ja kestävät ratkaisut pienempään käytönaikaiseen hiilijalanjälkeen, tarjoamalla asiakkaille homehtumattomia ja vaikeissakin olosuhteissa ominaisuutensa säilyttäviä lämmöneristeitä.

Finnfoamilla kehitystyön avainsanoja ovat aina olleet energiatehokkuus ja ympäristöystävällisyys. Esimerkkinä Finnfoamin valmistukseen kehittämä tuotantoteknologia hyödyntää ponneaineena muun teollisuuden sivutuotteena syntyvää hiilidioksidia ja kaikki tuotannosta syntyvä leikkuujäte kierrätetään uudelleen tuotantoon. Tuotteista ei haihdu sisäilmaan haitallisia aineita. Finnfoam-eristeet soveltuvatkin erinomaisesti käytettäväksi myös niin sanotussa päästöttömässä rakentamisessa.

Finnfoam on kannustanut alan toimijoita kierrättämään rakennustyömaiden leikkuujätteet uudelleenkäytettäväksi FF-Kierrätyssäkkipalvelulla. Palvelu on ollut käytössä kaksi vuotta teollisuusasiakkailla sekä Helsingin, Tampereen ja Turun alueilla.

Alhaisen hiilijalanjäljen saavuttamisessa korostuvat myös ratkaisujen pitkäikäisyys ja materiaalitehokkuus, josta routaeristys on hyvä esimerkki. Tehokkaalla routaeristyksellä voidaan vähentää merkittävästi massanvaihtoja sekä estää routavaurioiden syntyminen, joka taas lisää rakenteen pitkäikäisyyttä. Routasuojaus onkin niin talon- kuin infrarakentamisen tärkeimpiä perusasioita, mutta samalla lämmöneristeelle rankimpia käyttökohteita. Kunnolla toteutetun routaeristyksen ensisijainen tavoite onkin taata rakenteiden kestävyys kaikissa olosuhteissa. Finnfoam (XPS) -eristeet ovat parhaimmillaan näissä haastavissa olosuhteissa.

Uusia innovaatioita kehitellään jatkuvasti

Finnfoam on tunnettu innovatiivisesta otteestaan kehittää uusia ratkaisuja materiaalitehokkuuteen. Viimeisin markkinoille tuotu tuote on FF-FLOOR -lattiaratkaisu, mikä käyttää ainutlaatuisen 3D-rakenteensa ansiosta 30 % vähemmän betonia kuin perinteiset ratkaisut, tuoden samalla alapohjarakenteelle 20 % enemmän lujuutta. Lisäksi se laskee kuluja 10 %.

Materiaali- ja energiatehokas FF-FLOOR -ratkaisu pienentää rakennusten hiilijalanjälkeä niin rakennusvaiheen kuin rakennuksen käytönkin aikana energiatehokkuuden kautta ja lisäksi sujuvoittaa rakennusprojekteja.

Tulevaisuuden rakentamisessa tarvitsemme kaikkia rakennusmateriaaleja optimoiden niiden käytön periaatteella: oikea tuote oikeaan paikkaan. – Me Finnfoamilla tuemme hiilijalanjäljen pienentämistä sekä uusilla rakennusvaiheen ratkaisuilla että hyvällä lämmöneristyksellä, joka on merkittävin käytönaikaisten päästöjen pienentäjä, sanoo Finnfoamin toimitusjohtaja Henri Nieminen.

Next article