Etusivu » Taloyhtiö » Etäluettavan vesimittarin saa kaikkiin kiinteistöihin
Sponsoroitu

Huoneistokohtaiset kylmän ja lämpimän käyttöveden etäluettavat vesimittarit ja kulutukseen perustuva laskutus tulivat pakollisiksi uusissa ja saneerattavissa rakennuksissa 25.10.2020.

– Monessa vanhemmassa taloyhtiössä on jo vaihdettu vesimittareita linjasaneerauksen yhteydessä tai vesimittarille on jätetty varaus. Mittareiden vaihto tehdäänkin yleensä putkiremontin yhteydessä. Mutta ennen kuin ryhdytään kalliisiin mittarinvaihtoihin, kannattaa selvittää nykyisten mittareiden kunto: onko ne asennettu oikein ja voidaanko ne laajentaa etäluettaviksi, Saint-Gobain PAM Finlandin mittaustekniikan myyntipäällikkö Anneli Kuusisto kertoo.

Huoneistokohtainen mittaaminen saa ihmiset kiinnittämään enemmän huomiota erityisesti lämpimän veden kulutukseensa.

Etäluettavat mittarit säästävät aikaa isännöitsijältä ja huollolta, kun mittareiden lukemat saadaan kerralla oikein.

– Veden säästö on samalla energiansäästöä. Etäluettavat mittarit taas säästävät aikaa isännöitsijältä ja huollolta, kun mittareiden lukemat saadaan kerralla oikein, sillä tietojen syöttäminen käsin on hidasta ja virhealtista. Taloyhtiölle rahallinen säästö voi kokonaisuudessaan olla huomattava, sanoo Kuusisto.

Luotettava M-Bus-mittarinluentajärjestelmä

M-Bus on pitkäikäinen ja edullinen järjestelmä, joka on helppo yhdistää muuhun taloautomaatioon. Saint-Gobain PAM pystyy hyödyntämään jo olemassa olevia mittareita, jolloin mittareita ei tarvitse välttämättä uusia, vaan järjestelmä voidaan muuttaa esimerkiksi radioluettavaksi.

M-Bus-järjestelmän mittarit voidaan lukea langattomasti seinän läpi tai etänä verkon kautta. Myös IoT-ratkaisuja kysytään. Vedenkulutuslukemat taloyhtiö saa sähköisesti suoraan kuukausittain tai sopimuksen mukaan. Asukkaiden on mahdollista seurata omaa kulutustaan myös netissä.

M-Bus-mittarit on helppo vaihtaa, niissä on vähän komponentteja ja ne ovat erittäin toimintavarmoja. Järjestelmä ei ole riippuvainen mittareiden valmistajasta tai tavarantoimittajasta, siksi se on erittäin helposti laajennettavissa.

Next article