Etusivu » Taloyhtiö » Julkisivujen korjausrakentamiseen kehitetty PAROC® Trio säästää työtunteja ja kustannuksia
Sponsoroitu

PAROC Trio -korjauseristeessä on yhdessä eristeessä kaikki, mihin aiemmin on tarvittu kaksi tai kolme erillistä rakennekerrosta: epätasaiselle korjattavalle pinnalle tarvittava tasauskerros, energiatehokas lämmöneristekerros sekä erinomainen tuulensuojakerros. Julkisivun eristys toteutettuna PAROC Triolla tuo asennusaikaan ja -kustannuksiin vähintään 50 prosentin säästöt.

– Suomessa on miljoonia neliömetrejä vanhoja julkisivuja, jotka ovat elinkaarensa päässä. Suuri osa näistä julkisivuista on 1960–70-luvuilla rakennetuissa betonisandwich-rakenteisissa kerrostaloissa. Kun vanha betonijulkisivu ja lämmöneristeet puretaan, kerrosten alta löytyy usein epätasainen betonipinta, joka vaatii joko tasoituksen tai pehmeän, epätasaisuuksia tasaavan eristematon varsinaisen lämmöneristekerroksen alle. Halusimme helpottaa julkisivujen korjausrakentamista ja kehittää yhden eristeen, joka samalla sekä tasoittaa, eristää että suojaa tuulelta ja säältä, Owens Corning Parocin Application Manager Susanna Tykkä-Vedder sanoo. 

Yhdellä tuotteella toteutettava ratkaisu tarkoittaa myös yksinkertaisempaa työmaalogistiikkaa ja minimoitua pakkausjätemäärää. PAROC Trio -eristeet toimitetaan kompakteilla lavapakkauksilla, ja optimoitu levykoko helpottaa tuotteiden asennusta yläilmoissa. Tuotteiden leikkuuhukan voi kierrättää ympäristöystävällisesti Rewool-kierrätysjärjestelmän kautta. PAROC Trio soveltuu käytettäväksi kaiken tyyppisissä ja korkuisissa rakennuksissa. Se on muiden kivivillatuotteiden tapaan paloturvallinen, energiatehokas ja kestää erinomaisesti kosteutta.

Kivivillasta valmistetun paloturvallisen PAROC Trion pinnassa on vesihöyryä läpäisevä, mutta erinomaisesti tuulelta ja sateelta suojaava Tyvek FireCurb -pinnoite. Tuotteen keskiosa muodostuu tehokkaasta lämmöneristekerroksesta, jonka ansiosta PAROC Trion lambda-arvo on hyvin alhainen, 0.033 W/mK. Todellinen innovaatio löytyy tällä kertaa tuotteen takapinnasta, joka on mekaanisesti pehmennetty mukautumaan epätasaisen taustan muotoihin varmistaen, ettei eristeen ja alustan väliin jää eristystä heikentäviä ilmarakoja. PAROC Triolle on haettu patentti.

Koeasennus Hepokullassa

PAROC Trio on testattu Suomen Ohut- levyasennus Oy:n toimesta Turun Hepokullan aluesaneeraushankkeessa. Urakoitsijan kymmenien vuosien kokemus korjattavien julkisivujen eristämisestä useammalla eristekerroksella antoi hyvän lähtökohdan uuden tuotteen suorituskyvyn arvioinnille.

– Olemme saaneet asentajilta hyvää palautetta. PAROC Trion selkeä etu on se, että se on jämäkkä ja paksu eriste-elementti verrattuna siihen, että käytetään useampaa eristekerrosta. Havaitsimme myös, että Trion pehmeä, muotoileva kerros seinäpinnan ja eristeen välissä myötäilee hienosti puretun seinän pintaa, eikä väliin jää ilmataskuja. Yhden tuotteen asentaminen sujuvoittaa ja nopeuttaa luonnollisesti asennustyötä, työmaainsinööri Teemu Lagström kertoo.

Hepokulta on 1960–70-luvun taitteessa rakennettu, suuri kerrostaloalue Turussa, jossa muun muassa talojen julkisivut ovat tulleet teknisen käyttöikänsä päähän ja joita nyt korjataan. Hanke käsittää seitsemän taloyhtiötä ja 26 kerrostaloa eli kyseessä on Suomen suurin ryhmäkorjaushanke.

Haluatko säästää työtunteja ja kustannuksia julkisivuremonteissa?

Next article