Etusivu » Taloyhtiö » Kun maksat vain kuluttamastasi vedestä
Sponsoroitu

Pekka Bremer

myyntipäällikkö, Koka Oy

Huoneistokohtaiset vesimittarit vähentävät vedenkulutusta, jolloin vesimaksut pienentyvät ja käyttöveden lämmitykseen kuluu vähemmän energiaa. 

Uuden energiatehokkuusdirektiivin myötä kaikkiin rakennuslupaa hakeviin saneeraus- ja uudiskohteisiin on asennettava etäluettavat huoneistokohtaiset vesimittarit. Vedenkulutuslukemat tulee toimittaa taloyhtiön osakkaille kerran kuukaudessa.

– Asukkaalta perittävän vesimaksun on perustuttava todelliseen kulutukseen, ja asukkaan on saatava kuukausittaiset tiedot vedenkulutuksesta, Koka Oy:n myyntipäällikkö Pekka Bremer sanoo. 

Innovatiivisten vedenmittausjärjestelmien avulla asukkaiden on mahdollista seurata reaaliaikaisesti paitsi omaa vedenkulutustaan myös huoneiston kosteus- ja lämpötilatietoja. Bremer muistuttaa, että reaaliaikaisen vedenkulutuksen seuraamisen mahdollisuus laskee vedenkulutusta jopa 30–40 %.

Kaikkien Koka Oy:n vedenmittausjärjestelmien kulutuslukemat on luettavissa paitsi mittarin taulusta myös mobiilisovelluksesta.
Koka Oy:n vedenmittausjärjestelmien kulutuslukemat on luettavissa mobiilisovelluksesta. Kuva: Koka Oy

– Vesimittari on oikeudenmukainen kaikille, sillä jokainen maksaa vain siitä, mitä kuluttaa.  

Koka Oy:n vedenmittausjärjestelmä säästää selvää rahaa

Luotettavan laskutuksen perusteena on etäluettava vedenmittausjärjestelmä, joka täyttää kaikki uudet vaatimukset. Kaikkien Koka Oy:n vedenmittausjärjestelmien kulutuslukemat on luettavissa paitsi mittarin taulusta myös mobiilisovelluksesta, erillisestä huoneistonäytöstä sekä kulutuspalvelusta nettiselaimella.

– Huoneistokohtaisten laskujen muodostaminen on vaivatonta HYDROLINK Online -palvelussamme, josta löytyy myös integraatiot yleisimpiin laskutusohjelmistoihin, Bremer painottaa.

Saman palvelun kautta huoneistojen mahdolliset hälytykset, kuten hälytykset vuotoanturin havaitsemista vuodoista, voidaan ohjata suoraan huoltoyhtiön päivystysnumeroon. Bremerin mukaan järjestelmän tuoma säästö voi olla vuositasolla satoja euroja, kun esimerkiksi vuotavat vesikalusteet huomataan huomattavasti helpommin.

– Myös huoneistojen lämpötilatietoja pystytään hyödyntämään lämmönsäädössä, mikäli joissakin huoneistoissa lämpötila ei ole halutulla tasolla.

HYDROLINK Online -palvelu

Next article