Etusivu » Taloyhtiö » Sähköautojen latausmahdollisuus nostaa taloyhtiön arvoa
Sponsoroitu

Kotilataus on ylivoimaisesti yleisin sähköautojen lataustapa, johon myös modernin taloyhtiön kannattaa panostaa.

Sähköauton lataaminen onnistuu taloyhtiössä siinä missä omakotitalossakin. Laadukkaat latauspisteet helpottavat arkea, kun autot saa ladattua helposti myös kotona. Älykkäillä latausjärjestelmillä saadaan myös latausmaksut kohdistettua automaattisesti lataajalle tai työnantajalle vapaan autoedun tapauksessa.

Oomi Oy:n liikenteen tuotepäällikkö Timo Kenttälä suosittelee sähköautojen latauspisteitä suunnittelevan taloyhtiön jo etukäteen miettivän omia tarpeitaan. 

– Montako latauspistettä tarvitaan, kuinka nopeasti autot tulee saada ladattua, tarvitaanko lataussähkön maksuautomatiikkaa? Asiantuntijan tehtävä on tämän jälkeen auttaa toteutusvaihtoehtojen vertailussa ja kustannusarvioissa.

Oomi tarjoaa kaiken avaimet käteen -periaatteella

Latausinfraan tehty investointi tehdään ennen kaikkea palvelemaan taloyhtiön asukkaiden tarpeita, mutta investointi heijastuu samalla myös asuntojen hintaan ja myytävyyteen.  

– Sähköautojen latausmahdollisuus taloyhtiössä vaikuttaa positiivisesti yhtiön arvoon. Toiminnalla on tietysti merkitystä myös ilmaston kannalta, Kenttälä sanoo. 

Latauspisteiden kartoittamisessa on ensin selvitettävä kiinteistön sähköliittymän koko ja toteutunut huipputeho sekä olemassa olevat kaapeloinnit ja putkitukset. Oomilta taloyhtiö saa kaiken tarvittavan avaimet käteen -periaatteella: suunnittelun, asennukset, laitteet ja ylläpitopalvelut. Kenttälän mukaan myös latauspisteiden turvallisuus on huippuluokkaa.

– Standardin mukaiset, Type 2 -pistokkeella varustetut latausasemat ovat olleet käytössä hyvin turvallisia ja kestäviä. Laadukkaat laitteet on suunniteltu kestämään Suomen vaihtelevia olosuhteita.

Oomi Oy 

Latausratkaisun suunnittelu on aina ammattilaisen työtä. Oomista taloyhtiö saa pitkäikäisen ja luotettavan kumppanin, joka auttaa asiakkaitaan ihmisläheisesti. 

Latauspiste räätälöidysti taloyhtiön tarpeisiin

Next article