Etusivu » Taloyhtiö » Sähköautot ohjaavat taloyhtiöitä kohti muuntojoustavia ratkaisuja
Sähköauto

Sähköautot ohjaavat taloyhtiöitä kohti muuntojoustavia ratkaisuja

Schneider-electric
Schneider-electric
– Jos taloyhtiö haluaa olla houkutteleva kohde, sähköautojen huomioiminen on pian välttämätöntä, kertoo Otto Kahra. Kuva: Schneider Electric
Otto Kahra päällikkö, sähköinen liiketoiminta,  Schneider Electric Suomi

Otto Kahra

päällikkö, sähköinen liikenne,
Schneider Electric Suomi

Sähköautojen määrä kasvaa ja taloyhtiöissä latauspistehankkeet nousevat pöydälle ennemmin tai myöhemmin. Perinteiselle keskitetylle sähkönjakelulle on olemassa joustava vaihtoehto, joka on helppo ja aidosti kustannussäästöjä tuova ratkaisu parkkihalleissa, sanoo Schneider Electricin Otto Kahra.

Sähköautojen määrä on kasvussa ja tämä näkyy luonnollisesti taloyhtiöiden paineissa hankkia yhtiöön latauspisteitä, tai ainakin valmius siihen. Otto Kahra, joka vastaa Schneider Electricin Suomen sähköisen liikenteen liiketoiminnasta, näkee latauspisteiden olevan myös oleellinen osa taloyhtiöiden arvonnousua.

– Jos taloyhtiö haluaa olla houkutteleva kohde, sähköautojen huomioiminen on pian välttämätöntä. Tämä korostuu pääkaupunkiseudulla, mutta nousujohteinen trendi on nähtävissä myös muissa Suomen kasvukeskuksissa.

Canalis on muuntojoustava sähkönjakelu-ratkaisu, jota voidaan laajentaa ja muokata.

Latausmahdollisuudet ovat nimittäin monelle potentiaaliselle asukkaalle jo yksi ostokriteereistä.

– Ylipäänsä koko energiankäytön miettiminen vastuullisuuden ja tehokkuuden näkökulmista on eri tavalla esillä taloyhtiöiden agendalla kuin aiemmin.

Joustavuutta sähköautojen lataukseen

Älykkäitä energianhallintaratkaisuja tarjoava Schneider Electric on tiiviisti mukana myös sähköautojen latauspistehankkeissa.

Laajasta tuoteportfoliosta Kahra nostaa esiin Canalis-virranjakelukiskon, joka hänen mukaansa on perinteisempää keskitettyä sähkönjakelua eli kaapelointiin perustuvaa jakelua parempi vaihtoehto monellakin tapaa. Sähkönjakelu sähköauton latauspisteille voidaan toteuttaa yksinkertaisemmin ja kustannustehokkaammin perinteiseen sähkökaapelointiin verrattuna.

– Canalis-kiskot ovat erittäin toimiva ratkaisu erityisesti sähköautojen latauspisteisiin. Tyypillisesti taloyhtiöiden tarve lähtee muutaman pisteen tarpeesta, mutta tulevaisuuden näkymät, kuten määrä tai kuormat eivät ole vielä täsmentyneet.

Tarpeisiin skaalautuva Canalis mahdollistaakin sen, että hankkeisiin voidaan lähteä ja kasvattaa määrää tilanteen niin vaatiessa. Canalista hyödynnetäänkin paljon myös esimerkiksi kauppakeskuksissa, joissa tilanne elää kuluttajien sähköautoihin siirtymisen tahdissa.

– Canalis on muuntojoustava sähkönjakeluratkaisu, jota voidaan laajentaa ja muokata. Kyseessä on toimintavarma ja laadukas kokonaisuus, joka ei sisällä yllätyksiä, Kahra sanoo.

Ei säätöä vaan säästöä

Kahra nostaa esiin myös älykkään kuormanhallinnan ja säästöt niin neliöiden kuin kustannusten osalta. Hän sanoo tilaa säästyvän merkittävästi, sillä erillistä sähkökeskusta tai tilavarauksia ei välttämättä tarvita. Tämä on oleellinen monelle taloyhtiölle, jossa neliöt halutaan valjastaa muuhun käyttöön.

– Kustannussäästöt näkyvät taloyhtiössä hyvin konkreettisesti kiskon pitkän elinkaaren ja sen muuntelun helppouden kautta. Sitä suuremmat säästöt, mitä laajempi infra.

Miksi Schneider Electricin Canalis?

1. Muuntojoustava ratkaisu tuvalinnan vapautta kumppaneille ja loppuasiakkaalle
2. Kustannustehokkuus: mitä laajempi infra, sitä enemmän säästöjä
3. Laatu ja käyttövarmuus

Next article