Etusivu » Taloyhtiö » Sisäpiiriläisen vinkit taloyhtiön ulkoverhoilun maalauttamiseen
Sponsoroitu

Sorcolorin myyntipäällikkö Jaakko Eskola paljastaa parhaat vinkit taloyhtiön ulkoverhoilun maalauttamiseen.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja maalausurakan kilpailuttamisen saa Eskolan mukaan aloittaa mahdollisimman aikaisessa vaiheessa vuotta. Ison projektin jouhevuuden kannalta on myös tärkeää heti alussa nimittää vastuuhenkilö.

– On tärkeää, että kaikille osapuolille on selvää, kuka toimii ykköshenkilönä ja vetää hanketta, Eskola alleviivaa.

Prosessin eteneminen

Prosessi lähtee yleensä käyntiin joko siten, että isännöitsijää pyydetään tutkimaan asiaa ja tekemään tarjouspyyntöjä. Asia voi tällöin edetä hyvinkin nopealla aikataululla.

Toinen vaihtoehto on, että hallitus valitsee projektiin konsultin, joka laatii työselosteen sekä tarjouspyynnön ja kilpailuttaa ne. Neuvottelut käydään yhden ja saman konsultin kanssa loppuun asti. Lopussa pidetään urakkaneuvottelut, joissa hallituksen päättäjät ovat mukana.

Jos päädytään palkkaamaan konsultti, Eskola suosittelee varmistamaan, että tämä räätälöi työsuunnitelman kohteen mukaan.

– Muuten taloyhtiö voi joutua maksamaan kalliin hinnan siitä, että kohteeseen tehdään turhan raskaat työohjeet.

Oikean tekijän valinta

Takuita silmällä pitäen on Eskolan mukaan hyvä pitää mielessä, että maalausalalle on matala tulokynnys.

– Opiskelijat perustavat maalausfirmoja ja heidän valmistuttuaan firma ajetaan alas tai liiketoiminta myydään seuraavalle. Tällöin takuut eivät siirry seuraavalle yrittäjälle.

Niinpä iso toimija kuten Sorcolor, joka on ollut pitkään alalla takaa, että on sitä myös jatkossa. Näin varmistetaan, että tekijä todella on vastuussa työstään takuun lupaaman ajan.

Sorcolor Oy

• Tiedottaminen on hiottu huippuunsa Sorcolorilla aina kattavasta lähtötiedotteesta projektin läpi jatkuvaan viikkotiedottamiseen. Tämä vähentää merkittävästi urakasta johtuvaa kuormitusta ja isännöitsijän ja hallituksen työmäärää.
• Työturvallisuuden toteutuminen on Sorcolorille ensisijaisen tärkeää. Tämä on huomioitu muun muassa työmaakohtaisin työturvallisuussuunnitelmin ja telinekortein.
• Sorcolorin 10 vuoden ja liki 8 000 kohteen kokemus takaa, että takuut ovat voimassa niin pitkään kuin on luvattu ja jokaiseen projektiin valitaan juuri siihen sopivat ratkaisut.

Pyydä ilmainen arvio taloyhtiösi seinien kunnosta. Soita 010 391 9411 tai lue lisää sorcolor.fi

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article