Etusivu » Taloyhtiö » Taloyhtiön kannattaa panostaa sähköautojen latausvalmiuteen
Sponsoroitu

Sähköautojen määrä lisääntyy voimakkaasti koko ajan ja niin ollen yhä useampi taloyhtiö joutuu miettimään tulevaisuuden latausratkaisuja.

Taloyhtiön päätöksenteko voi kuitenkin olla vaikeaa, sillä sähköautojen määrä on  toistaiseksi vielä vähemmistönä. Kuitenkin jo nyt monessa taloyhtiössä otetaan huomioon myös sähköautojen latausvalmiuden asunnon arvoa kohottava merkitys, sillä sähköauton omistajalle kysymys on erittäin merkityksellinen. Moni jopa jättää kokonaan ostoprosessin ulkopuolelle sellaiset kohteet, joissa latausjärjestelmä ei ole edes suunnitteilla.

Paras ratkaisu on lähes poikkeuksetta kohdekohtainen. Tavoitteena on kustannuksiltaan paras mahdollinen vaihtoehto pitkällä tähtäimellä. Siihen tulee sisällyttää riittävän hyvä latausteho, helppo laskutus ja taloyhtiön muiden tavoitteiden täyttyminen.

Jatkuvasti kehittyvällä alalla on järkevää valita ratkaisu, joka on suunniteltu nimenomaan taloyhtiöille – kuten Wolttisen tarjoama Woltti-järjestelmä. Sen asennuksessa voi plug-and-play-ominaisuuksien vuoksi käyttää myös taloyhtiölle sopivaa sähköurakoitsijaa.

OCPP-yhteensopivuus takaa riippumattomuuden

Helppous on tärkeää taloyhtiölle. Latausjärjestelmän kannalta tämä tarkoittaa, että uusien käyttäjien lisäämisen tulee sujua saumattomasti. Järjestelmän tulee myös tukea useita eri maksutapoja, ja kuormahallinnan on toimittava joko lokaalisti, mittaroituna muu sähkönkulutus huomioiden tai joustavasti verkkopalvelusta.

Woltti on täysin OCPP-yhteensopiva järjestelmä, mikä on muodostunut alan defacto standardiksi. OCPP takaa päivitettävyyden uusien palveluiden osalta (Esim Plug-And-Charge ja V2G) sekä mahdollistaa joustavasti useiden erimerkkisten latausasemien käytön ja myös operaattorin vaihdon tarvittaessa.

Vahvuutena Spot-hinnoittelu

Nykyinen sähkönhintojen hurja nousu on lisännyt merkittävästi kysyntää älykkäille järjestelmille, joilla voidaan hallita niin aurinkosähköä kuin älykästä auton latausta. 

Woltti-järjestelmään on nyt saatavilla Solar-lataus sekä sähkön Spot-hinnoittelu. Aurinkosähköjärjestelmien yhteydessä on saatavissa taloudellisesti merkittäviä etuja esimerkiksi käyttämällä juuri Solar-latausta. 

Woltti-järjestelmään sisältyy auton latauksen optimointi oman profiilin mukaisesti. Valittavissa on esimerkiksi UltraSaver-profiili, joka käyttää pelkkää aurinko- ja tuulisähköä tai latauksen voi optimoida hinnan perusteella. Tämä onkin yksi latausalan tulevaisuuden tärkeimmistä seikoista.  Tulevaisuudessa Woltti- jörjestelmällä voi hyödyntää myös V2G-ominaisuutta.

Wolttisen vahvuutena on mahdollisuus laskuttaa lataustapahtumat Spot-hinnoilla, jolloin osakkaiden asema on yhdenvertainen.

Latausjärjestelmä voi siis säästää merkittävästi rahaa. Taloyhtiöt joutuvat miettimään sähkön hintaa aivan eri kannalta kuin yksityishenkilöt; auton lataus on yleensä suurin sähkökulu taloyhtiöissä. Latausjärjestelmä käyttö sopii myös ainutlaatuisen hyvin optimointiin, koska lataustehoa voi portaattomasti säätää verkkopalvelulla. Isännöitsijälle Woltti- järjestelmän etuna on helppous, laskutuksen voi hoitaa joko vesimaksun tapaan vuosittain helppokäyttöisellä ohjelmalla, hoitaa käyttäjien maksut luottokortilla tai Wolttisen tarjoamalla laskutuspalvelulla.

Wolttinen Oy

• Nopeasti kehittyvällä ja muuttuvalla alalla kannattaa valita palvelu, joka on suunniteltu juuri omiin tarpeisiin. Wolttinen on erikoistunut yritysten ja taloyhtiöiden järjestelmiin ja erityisesti kuormanhallintaratkaisuihin ja takaa myös helpon ja edullisen käyttäjäkohtaisen seurannan ja laskutuksen sekä kaikki maksutavat.
Woltti on helppokäyttöinen ja kohtuuhintainen järjestelmä, jonka avulla pystymme yhdessä sähköistämään liikennettä ja sitä kautta olemaan mukana ilmastonmuutoksen torjunnassa.
Spot-hinnoittelu on Wolttisen vahvuus ja sillä voi säästää merkittävästi rahaa. Spot-hinnoittelu myös takaa sen, että osakkaiden asema on yhdenvertainen.

Lue lisää: wolttinen.fi

Pyydä tarjous latausasemista ja asennuksesta [email protected] tai soita 010 508 5110. Tulemme mielellämme veloituksetta paikan päälle kartoituskäynnille!

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article