Etusivu » Taloyhtiö » Tehokas laajakaista nostaa taloyhtiön arvoa
Sponsoroitu

Laadukas nettiyhteys parantaa asumisviihtyvyyttä ja ennen kaikkea nostaa asuntojen arvoa. Taloyhtiön nettiyhteys tulee asukkaille myös edullisemmaksi.

Etätyöt, lasten koulutehtävät, ryhmätyöskentelysovelluksessa käytävät etäpalaverit sekä vapaa-ajan viihdekäyttö – toimivat ratkaisut niin netin kuin laitteiden suhteen ovat edellytys kaikkien verkossa tehtävien asioiden onnistumiselle.

– On paljon koteja, joissa nyt ja jatkossa verkkoa käyttää samaan aikaan useampi henkilö. Jo esimerkiksi kahden vanhemman yhtäaikaiseen etätyöskentelyyn tarvitaan kunnon laajakaistayhteys, Telian myyntijohtaja Petteri Hernelahti sanoo.

Latausnopeuden lisäksi myös lähetysnopeuden tärkeys on viime aikoina kasvanut. Hernelahti muistuttaa, että viihdekäytössä liikenne kulkee verkossa vain yhteen suuntaan, kun taas esimerkiksi videopalaverissa kotoa lähtee liikennettä myös verkkoon päin.

– Videokuvan pätkiminen ja nykiminen on merkki siitä, ettei nettiyhteyden lähetysnopeus ole riittävän hyvä.  

Taloyhtiön nettiyhteydestä hyötyvät kaikki 

Ajanmukainen ja moitteettomasti toimiva nettiyhteys on olennainen osa jokaisen nykyaikaisen taloyhtiön perusvarustusta. Taloyhtiön tietoliikenneverkko uudistetaan tyypillisesti linjasaneerauksen yhteydessä. Linjasaneeraus on Hernelahden mukaan suuri investointi, jonka voi yhtä hyvin laittaa myös poikimaan.

– Moderni tietoliikenneverkko kannattaa ehdottomasti hyödyntää pyytämällä operaattorilta tarjous laajakaistapalvelun siirtämisestä uuteen verkkoon, jossa käyttöön saadaan parhaat nopeudet ja palvelut.

Hernelahden mukaan taloyhtiön yhteinen laajakaista on asukkaalle edullisempi kuin yksittäisen nettiliittymän ostaminen.

– Kun koko talo on kytketty kiinteään laajakaistaan, kaikissa sen tiloissa on nopea ja edullinen verkkoyhteys, josta hyötyvät niin taloyhtiö kuin sen asukkaat.

Kun erilaisia palveluita käyttävät samassa asunnossa ja taloyhtiössä yhtä aikaa useat eri ihmiset, yhteyden on oltava kestävä ja häiriötön.

– On myös hyvä muistaa, miten moni eri palvelu toimii nykyään verkon yli. Taloyhtiöissä verkkoyhteyttä voivat asukkaiden lisäksi tarvita esimerkiksi valvontakamerat tai porrasnäytöt, Hernelahti jatkaa. 


Kodeissa verkko on yhä useamman henkilön käytössä. Siksi nettiyhteydeltä vaaditaan tehokkuutta. Kuva: Telia Finland Oyj

Telialta löytyy aina sopiva ratkaisu

Taloyhtiön hallitus ja osakkaat voivat olla varmoja, että talolle kuin talolle löytyy sopiva tekninen ratkaisu. Kiinteän valokuidulla toimivan laajakaistayhteyden nopeus on aina riittävä. Telialta taloyhtiö saa monipuoliset netti- ja tv-palvelut edullisin sopimushinnoin.

– Olemme panostaneet siihen, että palvelumme tukee asukkaiden uusia tarpeita nopeille yhteyksille. Tarjoamme normaalia nopeammat lähetysnopeudet sujuvan etätyöskentelyn mahdollistamiseksi, Telian Pirkanmaan alueen myyntipäällikkö Sauli Mäkiselkä sanoo.

Mäkiselkä painottaa, että häiriöttä toimiva nettiyhteys on satsaus taloyhtiöön.

– Laadukas taloyhtiönetti paitsi parantaa asumisviihtyvyyttä myös nostaa asunnon arvoa. Telian taloyhtiönetti tulee asukkaille myös noin puolet edullisemmaksi. Ja samaan pakettiin saa myös kaapeli-tv:n.

Kotona myös viihteen kuluttaminen lisääntyy jatkuvasti. Mäkiselkä kertoo suoratoistopalveluiden suosion viime aikoina kasvaneen suorastaan räjähdysmäisesti.

– Kotona viihtyminen on olennainen osa elämää. Telian asiakkaana saat huippusuositut C More -sisällöt etuhintaan – kotimaista draamaa, urheilua ja kausikaupalla koukuttavaa viihdettä. 

Next article