Etusivu » Taloyhtiö » Väre laittaa sähkön tuottamaan tuloja taloyhtiölle
Sponsoroitu

Energian hinta on merkittävä tekijä yhtiövastikkeen suuruudessa. Taloyhtiö pystyy pienentämään sähkölaskuaan huomattavasti ohjaamalla valaistusta ja lämmitystä, vaihtamalla valaisimet energiatehokkaisiin LED-valaisimiin, hyödyntämällä uusiutuvaa energiaa sekä reagoimalla sähkönkäytön kulutushuippuihin. Ja hankkimalla kumppanikseen sähköyhtiön, joka myy mahdollisimman vähän sähköä.

– Oikein valituilla palveluilla taloyhtiön sähköenergian kustannuksia voidaan pienentää helposti ja ennustettavasti eikä vastikkeita tarvitse korottaa, vaikka taloyhtiöön hankittaisiin uusia palveluja, kuten esimerkiksi sähköautojen latauspisteitä, Väre Oy:n kehitysjohtaja Antti Martikainen kertoo.

Aurinkosähköä palveluna

Väre on asiakkaidensa neuvonantaja ja kumppani kaikissa sähkön säästämiseen liittyvissä asioissa valtakunnallisesti.

– Väre on sähköyhtiö, joka yrittää myydä mahdollisimman vähän sähköä. Tarjoamme kattavan kokonaispalvelupaketin asiakkaidemme energiankulutuksen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen. Haluamme mahdollistaa helpon ja sujuvan arjen sekä modernin elämäntavan, Martikainen lupaa.

Seuraavat kaksikymmentäviisi vuotta taloyhtiö saa päästötöntä sähköä hintaan nolla euroa.

Väre tarjoaa taloyhtiöille aurinkosähköä palveluna, jossa aurinkosähkö maksaa itsensä takaisin syntyneillä säästöillä.

– Teemme aina ensin kartoituksen nykytilanteesta, jonka jälkeen taloyhtiö voi arvioida mikä on aurinkosähkön kannattavuus ja ratkaisun kokonaishyöty. Jos taloyhtiö tilaa aurinkosähkön palveluna, rakennamme käyttöönottovalmiin voimalaitoksen, jonka kuukausimaksu sisältää kaiken.

Usein kuukausimaksu on sähkölaskun säästöjen suuruinen eli voimalaitoksen tuotto kattaa kuukausimaksun. Palvelusta tehdään kymmenen vuoden sopimus, jonka jälkeen voimala on taloyhtiön omaisuutta. Seuraavat kaksikymmentäviisi vuotta taloyhtiö saa päästötöntä sähköä hintaan nolla euroa, Antti Martikainen jatkaa.

Myös sähköautojen latauspalveluiden suunnittelu lähtee taloyhtiön sähköteknisten valmiuksien kartoittamisesta sekä asukkaiden tarpeista. Latausjärjestelmä toteutetaan kokonaispalveluna, johon sisältyvät tekniikka, ohjelmisto ja järjestelmän hallinta.

Sovelluksen avulla isännöitsijä pystyy seuraamaan taloyhtiön sähkön käyttöä sekä aurinkosähkön tuottoa.

Järjestelmä on modulaarinen eli pienimmillään latausinfraksi riittävät moottorilämmittimiä varten rakennetut sähkötolpat. Älypistorasiat voidaan asentaa olemassa oleviin tolppiin, jolloin älykäs energiankulutuksen mittaus ja käyttöoikeuksien hallinnointi mobiilisovelluksella, laskutus käyttäjältä ja tilitys taloyhtiölle ovat heti käytettävissä. Taloyhtiöhankkeissa voidaan hyödyntää ARA:n latausinfra-avustusta. Korkeimmillaan tuki voi nousta jopa 50 prosenttiin.

Markkinoiden paras energiasovellus

Väreen tarjoama yhteissalkkusopimus on erinomainen sähköenergiatuote, jossa taloyhtiö saa sähkökaupan ammattilaiset salkunhoitajiksi. Määräaikaisten sähkösopimusten vaihtokohdissa hinnanvaihtelut voivat olla suuria, kun taas Väreen yhteissalkussa sähkön hankintaa tehdään jatkuvasti mahdollisimman edullisina ostoajanhetkinä, mikä takaa taloyhtiölle vakaamman hinnan pitkällä aikavälillä.

Väreen sähkösopimusasiakkaat saavat Väppi-sovelluksen, joka toimii kaikilla nettiselaimilla sekä mobiilisti. Sovelluksen avulla isännöitsijä pystyy seuraamaan taloyhtiön sähkön käyttöä sekä aurinkosähkön tuottoa. Samasta sovelluksesta löytyvät myös sopimukset, tiedotteet, laskut ja hinnat. Kuukausittaiset yhteenvedot energiankulutuksesta auttavat näkemään onko tehdyillä toimenpiteillä ollut vaikutusta. Lisäksi taloyhtiö saa täsmävinkit energiankulutuksensa pienentämiseen.

Väre on energia-alan valtakunnallinen asiantuntija, joka tarjoaa älykkäitä ja vastuullisia energiapalveluja sekä sähköä yrityksille, yhteisöille, taloyhtiöille, julkiselle sektorille ja kuluttajille valtakunnallisesti. Yhtiöllä on noin 250 000 asiakasta ympäri Suomen. Väre varmistaa tehokkaan sähkönhankinnan ja oikeiden asioiden optimoinnin energiatehokkuuden näkökulmasta.

Next article