Etusivu » Taloyhtiö » Viisas varautuminen estää kiinteistövahinkoja
Sponsoroitu

Vahingon sattuessa kiinteistössä jälkivahinkojen torjunta on kaiken A ja O. Ammattitaitoinen vahinkosaneeraus estää lisävahinkojen syntymisen.

Kosteusvaurioista huolehtiminen, tulipalon aiheuttamien palovahinkojen korjaaminen, savuvahinkokohteiden tuuletus ja savunpoisto – vahinkosaneerausalan yrityksen palveluihin kuuluu monenlaisten vahinkojen hoitaminen. Tyypillisiä vahinkoja Vasa Palvelut Oy:n Teijo Niinimäen mukaan ovat esimerkiksi kosteusvauriot, joissa vuotovahingot ja rakenteisiin päässyt kosteus ovat tehneet tuhojaan.

– Kosteusvauriot ovat voineet saada alkunsa jo talon rakennusvaiheessa, jos on käytetty väärää rakennustapaa, vääriä materiaaleja tai laiminlyöty sääsuojaukset työmaa-aikana. Niinimäki kuvailee, että joissakin rakennuksissa alapohjan alle on voinut jäädä työmaa-aikaisia rakennusjätteitä, jotka lahotessaan aiheuttavat sisäilma- ja homeongelmia.

– Vuotava katto puolestaan voi kastaa rakennusten yläpohjat. Pahimmillaan vesivahinko kerrostalon puisessa yläpohjassa on johtanut katon romahtamisen, Niinimäki kertoo.

Korvausvastuut riippuvat vahingon aiheuttajasta

Myös tulipalojen jälkitilanteissa tarvitaan usein saneerausta. Vahinkojen laajuus riippuu sitä, mikä kaikki on palanut. Joskus sammutusvedet aiheuttavat suurempaa vahinkoa kuin itse tuli. – Erityisen hankalia ovat myös muovipalojen jälkeiset saneeraustyöt, sillä sellaisissa tulipaloissa syntyy myrkyllisiä yhdisteitä, Niinimäki sanoo.

Vahinkotilanteissa korvausvastuut riippuvat pitkälti siitä, mikä – tai kuka – vahingon on aiheuttanut. Rakenteelliset ja kiinteistötekniikasta aiheutuvat vauriot ovat Niinimäen mukaan usein taloyhtiön vastuualuetta, jolloin korvauksia haetaan yhtiön kiinteistövakuutuksista.

– Jos tulipalo tai vesivuoto aiheutuu asukkaan omasta toiminnasta tai laiminlyönnistä, vahingon aiheuttaja voi joutua itse korvausvastuuseen. Niinimäki muistuttaa, että huolellisella kiinteistönhoidolla voidaan ehkäistä vähintään osa vesi- ja palovahingoista.

– Jos vahinkosaneeraus päästään aloittamaan heti vahingon tapahduttua, voidaan estää ainakin lisävahinkojen syntymistä ja siten pienentää kustannuksia.

Vasa vahingossa viisaampi : www.vasapalvelut.fi | [email protected] | Vahinkopäivystys 24h. 050 44 00 415

Tilaa uutiskirje!

Pysy ajantasalla ajankohtaisimmista aiheista ja uusimmasta sisällöstä!

Next article