Etusivu » Infrastruktuuri » Ajantasaiset LVI-laitteistot ovat nopein tie energiatehokkuuteen ja säästöihin
Sponsoroitu

Tero Mehtälä

toimitusjohtaja

Belimo Finland Oy

Energiaventtiilit tarjoavat tarkkaa ja reaaliaikaista mittausdataa kiinteistöille. Ajan tasalla olevat LVI-laitteet tuovat merkittäviä säästöjä.

Sähköiset paineriippumattomat tuotteet, kuten energiaventtiilit, tarjoavat kiinteistöille tarkkaa ja reaaliaikaista mittausdataa. Tällä mahdollistetaan järjestelmien ja prosessien tarkka analysointi ja optimointi. Belimo Finlandin toimitusjohtaja Tero Mehtälän mukaan myös erilaisiin kuormitustilanteisiin saadaan joustavuutta, kun virtaama-, kulutus- ja tehon tiedot ovat suoraan käyttäjien saatavilla.

– Laitteemme mahdollistaa energiatehokkuuden kannalta useiden eri väliaineiden mittauksen ja tunnistaa järjestelmän glykolipitoisuuden sekä mahdolliset ilmakuplat.

Belimon tarjoama energiaventtiili toimitetaan lisäksi yhtenä yksittäisenä laitekokonaisuutena, jota ei tarvitse koota useista eri osakomponenteista.

– Näin kohteessa asennuskustannukset ovat pienemmät ja pakkausjätteen määrä jää vähäiseksi, Mehtälä sanoo. 

Belimon tuotteilla jopa 24-kertaiset säästöt 

Energiaremontit on usein totuttu yhdistämään aurinkopaneelien asentamiseen tai ikkunoiden vaihtoon. Mehtälä suosittelee kuitenkin mieluummin keskittymään ajantasaisiin LVI-laitteisiin.

– Vanhentuneiden LVI-laitteistojen ja rakennusautomaation saneeraus on takaisinmaksuajaltaan nopein tie energiatehokkuuteen ja säästöihin. Takaisinmaksuaika on keskimäärin alle viisi vuotta, ja säästöt ovat merkittävät. 

Elinkaariajattelun perusperiaatteena on, että tuotteen aiheuttamat ympäristövaikutukset sisältävät valmistusprosessin lisäksi kaikki ne ympäristövaikutukset, jotka aiheutuvat tuotteen elinkaaren eri vaiheissa ennen ja jälkeen sen valmistuksen. 

– Belimo on jo pitkään toiminut uusien, innovatiivisten tuotteiden suunnannäyttäjänä. Tutkimuksen mukaan tuotteidemme hiilikädenjälki tuo 24-kertaiset säästöt elinkaarensa aikana. 

Belimo Finlandin laadukkaiden, Euroopassa suunniteltujen ja valmistettujen tuotteiden elinkaari on pitkä. Tuotteet mahdollistavat energiatehokkaan kiinteistön ja täyttävät direktiivien asettamat vaatimukset nyt ja tulevaisuudessa.

Tutustu lisää ratkaisuihimme

Next article