Etusivu » Infrastruktuuri » Edullinen ja varma maalämpö
Sponsoroitu

Niin uustuotanto- kuin saneerauskohteissakin energiamuodon valinnassa huomio tulee kiinnittää hyvään hyötysuhteeseen ja parhaan mahdollisen käyttöiän saavuttamiseen.

Energiatehokkaisiin ratkaisuihin keskittyminen on järkevää paitsi ympäristön myös oman talouden näkökulmasta. Miksi maksaa energiakustannuksia yhtään sen enempää kuin mitä on pakko?

Viimeaikaiset energiahintojen heilahtelut osoittavat myös, että paras tapa suojautua kohonneilta kustannuksilta on ostaa energiaa mahdollisimman vähän. TecHeat Oy:n myyntipäällikkö Kim Wenman tuo esiin maalämmön etuja muihin lämmitysjärjestelmiin nähden.

– Eri ratkaisuista maalämpö on energiatehokkain ja sen käyttöikä on pisin. Näin ollen maalämmön elinkaaren aikaiset kustannukset ovat selvästi alhaisemmat kuin muilla vaihtoehdoilla, Wenman sanoo.
Älykkäiden maalämpöpumppujen avulla voidaan optimoida sekä lämmitys jäähdytys että ilmanvaihto pienemmissä kodeissa sekä myös räätälöidä lämmönohjaus ​​talon eri osiin. Wenmanin mukaan käytännössä tämä tarkoittaa älykotia, joka ei tarvitse ulkoista ohjausta.

– Siksi jo suunnitteluvaiheessa kannattaa valita oikeat laitteet, jotka voivat toimia yhdessä optimaalisen sisäilmaston saavuttamiseksi.

Energiasaneeraus asiakkaan lähtökohdista

Myös suuremmissa asuinkiinteistöissä kiinteistön energiatehokas lämmitys ja jäähdytys maalämmöllä onnistuu samalla tavalla kuin pienemmissäkin kiinteistöissä.

– On hyvä huomioida, että mahdollisimman pitkän käyttöiän kannalta sekä energiakenttien, kompressorien että työsäiliöiden oikein tehty mitoitus ja optimointi on suuremmissa tiloissa vielä tärkeämpää.

Techeatilla on yli 15 vuoden kokemus maalämpöjärjestelmistä niin pieniin kuin suuriinkin kiinteistöihin. Wenmanin mukaan yritys auttaa asiakkaitaan ymmärtämään, miten maalämpö kaiken kaikkiaan toimii ja mitkä tekijät ovat ratkaisevia, jotta laitos olisi toimiva ja pitkäikäinen.

– Olemme keskittyneet löytämään kokonaisvaltaisia ratkaisuja. Tuemme asiakkaitamme jokaisessa vaiheessa tarpeiden kartoituksesta ja suunnittelusta toteutukseen ja ylläpitoon keskittyen energiatehokkaisiin, pitkän käyttöiän ratkaisuihin.

Ympäristöystävällistä energiaa maalämmöllä

Next article