Skip to main content
Etusivu » Infrastruktuuri » Nyt on hyvä aika vuotovesitutkimuksille – AquaDuoscope® paljastaa, mihin kaivoon heität rahasi
Sponsoroitu

Harri Rautio

toimitusjohtaja, Aquapriori Oy

Jätevesiverkoston korjausvelka on huomattava ja putket ovat surkeassa kunnossa. Sateilla ja lumien sulaessa vesi siirtyy maaperästä putkistoon ja kuormittaa puhdistamoja. Pahimmillaan vuotovesivolyymi on niin suuri, että puhdistamattomat jätevedet puretaan vesistöihin. Se on riski niin asukkaiden terveydelle kuin ympäristöllekin.

– Suurin osa putkista on hyvin vanhoja, jolloin saumat, kaivot, läpiviennit ja tiivistykset vuotavat. Vuotovesipitoisuus voi olla lähes 100 prosenttia eli jätevesilaitoksella puhdistetaan puhdasta vettä, Aquapriori Oy:n toimitusjohtaja Harri Rautio kuvailee.

Käsityksen vuotovesistä saa laskemalla puhdistetun vesimäärän ja myydyn veden erotuksen.

– Vastaus järkyttää, koska samassa suhteessa verovaroja valuu hukkaan. Pumppauksen aiheuttamat sähkölaskut voivat olla kymmeniä tuhansia euroja vuodessa, Rautio sanoo.

AquaDuoscope®-tutkimuksella saat nopeasti kokonaiskuvan verkoston kunnosta

Mittausten suunnittelua varten Aquapriorin tiimi tarvitsee verkostokartan. Sitten mittaajat hoitavat analysoinnin tehokkaasti liikkuvassa kenttälaboratoriossa.

Aquapriorin tietotaidolle on kysyntää myös ulkomailla, esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Saksassa.

– Lake Superiorin rannalla Ashlandissa jätevesihuollon tekninen johtaja oli aivan innoissaan tuloksista. Vuotojen löytämiseksi hän kertoi heidän käyttäneen neljän kuukauden aikana kymmeniä tuhansia taaloja. Ja AquaDuoscope®-tutkimuksella he saivat paremmat tulokset kolmessa päivässä, Rautio iloitsee.

Korona-aikana Aquapriori on kehittänyt selainpohjaista SaaS-palvelua, johon kuuluu napakat opetusvideot.

– Opetamme vesilaitoksen asentajat tekemään mittaukset, ja tulosten analyysi hoituu näppärästi softallamme. Näin asiakkaat voivat valita, ostavatko he tutkimuksen palveluna vai tekevätkö sen itse, Rautio hymyilee.

Mitä hyötyä AquaDuoscope® tuo?

• Saat tarkan tiedon jätevesiverkoston kunnosta ja vuotovesistä

• Saneerauskohteiden priorisoiminen helpottuu

• Verkoston korjaukset tuovat säästöjä heti, koska jäteveden pumppaus- ja käsittelykulut laskevat

Varaa lyhyt etäesittely! 

Next article