Skip to main content
Etusivu » Infrastruktuuri » Sähkömessut Jyväskylässä – virtaa ja valoa alan huipulta
Sponsoroitu

Ilari Tervakangas

myyntijohtaja, 
Sähkömessut

Hannu Mennala 

myyntijohtaja, 
Sähkömessut

Pohjoismaiden suurimmat Sähkömessut valaisevat messu- ja tapahtumakeskus Paviljongin jälleen helmikuussa.

Jo vuodesta 1982 lähtien eli yli neljän vuosikymmenen ajan Jyväskylän Sähkömessut on ollut sähköalan sydän ja tarjonnut ammattimaisen näyttämön alan uusille innovaatioille, verkostojen laajentamiselle sekä sähköistyvän yhteiskunnan rakentamiselle.

– Sähkömessujen perustamisen taustalla oli alun perinkin halu vastata sähköalan tarpeisiin ja viedä alaa eteenpäin, Sähkömessujen pitkäaikainen myyntijohtaja Ilari Tervakangas sanoo.

Tapahtuma on alusta alkaen toiminut monipuolisena foorumina, jossa alan toimijat voivat laaja-alaisesti esitellä uusia tuotteitaan ja palveluitaan, tavata asiakkaita sekä luoda arvokkaita kontakteja. 

– Sähköalan nopea kehitys on heijastunut myös Sähkömessuihin. Tapahtuma on laajentunut ja kehittynyt vuosien varrella vastaamaan alan monipuolisiin tarpeisiin, tulevista Sähkömessuista vastaava myyntijohtaja Hannu Mennala jatkaa.

Sähköalan kasvava rooli yhteiskunnassa

Yhteiskunnassa sähköalan rooli on Tervakankaan mukaan jatkuvasti kasvanut, mikä näkyy myös näytteilleasettajakentän laajenemisena. Jyväskylän Sähkömessut on kasvanut alan merkittävämmäksi ja suurimmaksi sähköalan messutapahtumaksi Pohjoismaissa. 

– Tähän on päästy kuuntelemalla herkin korvin sekä näytteilleasettajia että kävijöitä. Tapahtuman suunnittelussa ja kehittämisessä alan järjestöjen sekä näytteilleasettajayritysten rooli on hyvin merkittävä.

Mennala painottaa, että tapahtuma on tarkoitettu kaikille alalla toimiville sekä sähköalasta kiinnostuneille.

– Tapahtuma tarjoaa ajankohtaista tietoa urakoitsijoille, suunnittelijoille, teollisuudelle ja kiinteistönomistajille. Opiskelijoille se avaa ainutlaatuisen näyteikkunan alaan ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. 

Sähkö Valo Tele AV kuvastaa sähköistynyttä yhteiskuntaa ja digitalisoituvaa tulevaisuutta

Tapahtuman nimi Sähkö Valo Tele AV heijastaakin Mennalan mukaan hyvin Sähkömessujen visiota. 

– Messuilla esitellään kattavasti kaikki ne ratkaisut, joilla sähköistyvää ja digitalisoituvaa yhteiskuntaa rakennetaan nyt ja tulevaisuudessa.

Myös Sähkömessujen ohjelma tarjoaa kiinnostavaa sisältöä ajankohtaisista teemoista. Keynote-puhujina nähdään alan huippuammattilaisia, kuten Kempowerin Timo Kenttälä, Granlundin Asta Autelo, tietokirjailija Vesa Linja-aho sekä tietoturva-asiantuntija Mikko Hyppönen

– Ohjelmalavoilla kuullaan lisäksi tietoiskuja, jotka antavat ajankohtaista näkökulmaa sähköalaan, Mennala sanoo.

Sähköisestä liikenteestä kiinnostuneille Sähkömessut tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin sähköautouutuuksiin sekä nykyiseen ja tulevaan latausinfraan.

– Messuilla on näyttävä sähköautoalue, joka esittelee yhdeksän automaahantuojan tuoreimmat uutuudet ja tekniset ratkaisut sähköautoilusta, Mennala kertoo.

Mennala ja Tervakangas kiteyttävät messujen tarjoavan kattavan läpileikkauksen sähköalaan, valaistukseen, energiajärjestelmään sekä ajankohtaiseen ajoneuvojen latausinfraan.

– Messut ovat tehokas tapa kokonaiskuvan päivitykseen. Aikaa kannattaakin varata reilusti ja suunnitella käynti etukäteen – tarjolla on kolme täysipainoista työpäivää, joista kannattaa ottaa kaikki irti.

Jyväskylän Sähkömessut 7.–9.2.2024 

Pohjoismaiden suurimmat Sähkömessut järjestetään joka toinen vuosi Jyväskylässä.
Messuilla on yli 250 näytteilleasettajaa.
Sähköautoalueella esittelyssä:

Kia EV9, BMW i5, BYD Seal U, Volvo EX 30, Mercedes Benz EQE SUV, VW ID.7, Huyndai Kona Electric, Porche Taycan sekä Sähköinsinöörit – SIL ry:n valitsema vuoden sähköauto MG4.

Katso lisää ja rekisteröidy kävijäksi veloituksetta

Next article