Etusivu » Infrastruktuuri » Vastuullista, turvallista ja terveellistä asumista
Sponsoroitu

Luontaisesti antibakteerinen, aistiystävällinen ja kosteusturvallinen hirsi on luotettava materiaali asunto- ja aluerakentamisen kohteisiin. Pitkäikäinen hirsitalo on nopea rakentaa ja se säilyttää arvonsa hyvin.

– Vastuullisuus lähtee materiaalien tuotannosta ja puun alkuperän tuntemisesta. Hirsikomponenttien hiilijalanjälki ja valmistuksen energiankulutus ovat alhaisia ja kaikki sivutuotteet voidaan hyödyntää. Tehokkaista, valmiista elementeistä ei synny hukkaa. Käytön jälkeen seinähirret ja muut rakennuksen osat ovat purettavissa ja uudelleenkäytettävissä. Hirsi onkin vähähiilisen rakentamisen supermateriaali, sanoo Honkarakenne Oyj:n tuotejohtaja Eino Hekali.

Hirsirakenne on hyvä kaikissa elinkaaren vaiheessa, niin tuotannossa, käytössä kuin käytön jälkeenkin. Massiivipuu on hiilivarasto, ja kun valitaan hyvät energiaratkaisut sekä vähäpäästöiset muut materiaalit, päästään alhaisiin päästöihin, jopa hiilineutraaliin rakentamiseen.

Kun rakennetaan tinkimättömästi terveellisiä taloja, huomioidaan koko rakentamisprosessi alusta loppuun sekä maksimoidaan puhtaiden ja vähäpäästöisten, M1-hyväksyttyjen materiaalien osuus. Hirren ominaisuudet mahdollistavat terveellisen sisäilman ja optimaalisen ilmankosteuden.

Hirsirakentaminen on vastuullista sijoittamista

Hyvä esimerkki hirsirakentamisen ekologisuudesta on Hoivarakentajien ja Honkarakenteen yhdessä Espoon Haukilahteen rakentama hirsinen Pilke-päiväkoti, joka on ensimmäinen LEED Gold -ympäristösertifikaatin saava päiväkoti. Hoivarakentajien ja Honkarakenteen yhteisten kohteiden normaali laatutaso täyttää jo LEED Silver -tason vaatimukset, mutta energiaa ja vettä säästävillä sähkö- ja valaistusjärjestelmien ja vesikalusteiden muutoksilla ja tuomalla päiväkodin henkilökunnan käyttöön sähköauton latauspisteitä, varmistettiin Gold-taso.

– Kaikki trendit ovat hirsirakentamisen puolella. Myös ammattirakentajat ovat huomanneet, että turvallisille ja terveellisille asunnoille on kysyntää. Honka on tunnettu laadukkaiden vapaa-ajanrakennusten ja omakotitalojen valmistaja, mutta olemme rakentaneet yli kahdeksankymmentä hoiva- ja päiväkotia sekä koulua ja globaalisti yhteensä 90 000 hirsirakennusta. Hongan kohta kaksikymmentä vuotta vanha innovaatio painumaton hirsi mahdollistaa suurempien julkisten rakennusten ja laadukkaiden asuntotuotantorakentamisen, kertoo Honkarakenteen projektimyyntipäällikkö Markus Saarelainen.

Hirsirakentamisella perustajaurakoitsija pystyy erottumaan markkinoilla, kohteiden myynti- ja ennakkovarausajat ovat todella lyhyitä. Lisäksi laadukkaalla puurakentamisella on vahvoilla kuntien tonttien kilpailutuksissa, kun kaavoituksessa painotetaan laatupisteitä.

– Hirrellä on paljon annettavaa asuntotuotannossa ja ilmastomuutoksen vastaisessa taistelussa, hiilivarastona pitkäikäisissä rakennuksissa. Hirsi on monella tapaa viisas materiaali, Honkarakenne Oyj:n toimitusjohtaja Marko Saarelainen summaa.

Kotimaisesta hirrestä rakennettu hirsirakennus on kilpailuvaltti, jolle on kysyntää.

Kestävän ja terveellisen hirren kysyntä asuntorakentamisessa on voimakkaassa kasvussa
Tulevaisuuden työ-, oppimis- ja hoivaympäristöt toteutetaan vastuullisesti kotimaisesta hirrestä.
Painumaton hirsiteknologia mahdollistaa näyttävän arkkitehtuurin yhdistettynä hirsiseinien luomaan rauhoittavaan tunnelmaan.

vastuullinen

Kiinnostuitko ekologisesta rakentamisesta?

Next article