Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » Älykkäällä valaistusjärjestelmällä jopa 90% energiansäästö
Sponsoroitu

Tuottavuuden lisääntyminen, väsymyksen tunteen vähentyminen, yleisen viihtyvyyden kasvaminen – oikeanlainen valaistus tuo työpaikalle energiansäästön lisäksi useita muitakin hyötyjä.

Vaikka valaistuksen on todettu olevan kaikilla työpaikoilla olennainen osa viihtyvyyttä, sitä ei useinkaan huomioida tarpeeksi. Valaistukseen kiinnitetään Valoremontin operatiivisen johtajan Petri Rapelin mukaan tavallisesti huomiota vain silloin, kun valaistus ei ole riittävä, se häikäisee tai sitä on väärässä paikassa väärään aikaan.

– Tehokas ja työtehtäviä tukeva valaistus ei ole itsestään selvä asia yrityksissä, vaikka sen tuoma lisäarvo on kiistaton.

Rapeli suosittelee, että jokainen yritys panostaisi osaavaan valaistuksen suunnitteluun ja toteutukseen.

– Tällä tavoin työtiloissa varmistetaan riittävä valon määrä, valaistuksen tasaisuus, oikeanlainen värintoisto ja häikäisemättömyys.

Optimaalisella valaistuksella on suora yhteys muun muassa työtapaturmien määrään, työtehokkuuteen ja virheettömyyteen.

– Kukapa näin ollen ei haluaisi investoida valaistukseen, jos sen tuomat hyödyt ovat suoraan mitattavissa rahassa, Rapeli kysyy.

Valoremontti nostaa kiinteistösi arvoa

Nykypäivän valaistus ja sen uudistaminen ovat älyvalaistuksen myötä Rapelin mukaan aiempaa monimutkaisempia.

– Siksi yhteistyön tuotteiden ja ratkaisujen toimittajien ja suunnittelutahojen välillä on oltava saumatonta. Myös tuoreimman tiedon tulee aina olla hyppysissä.

Hyvin suunniteltu ja älykkäällä ohjauksella varustettu valaistusjärjestelmä säästää energiaa jopa 90 prosenttia perinteiseen valaistukseen verrattuna. Näin se maksaa itsensä takaisin 1–3 vuodessa.

– Toimittamamme huoltovapaa ja ympäristöystävällinen Philipsin LED-valaistusjärjestelmä on investointi, joka säästää rahaa ja nostaa kiinteistösi arvoa, Rapeli sanoo.

Laadukkaat ja huoltovapaat LED-valaisimet ja valaistusratkaisut takaavat hyvän valon vuosiksi eteenpäin.

Lisää säästöä tuovista valaistusjärjestelmistä!

Next article