Skip to main content
Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » Energiavarastot tehostavat uusiutuvan energian hyödyntämistä
Sponsoroitu

Energiavarastot ovat kiinteistöille tärkeä ja kustannustehokas voimavara, jolla tuetaan myös yhteiskuntamme energiaomavaraisuutta.

– Energiavarasto turvaa kiinteistön toimintavarmuuden katkottomalla sähkönjakelulla. Lisäksi niiden avulla voi leikata kulutushuippuja merkittävästi, sanoo Enico Oy:n toimitusjohtaja Marko Lähteenmäki.

Optimoi kiinteistösi oma energiatuotanto Enicon EaaS-konseptin avulla

Enico Oy on kehittänyt palvelun, jossa energiavarastoa ei tarvitse hankkia pysyvästi omaan käyttöön. Se on kaikista helpoin tapa hallita kiinteistön omaa energiatuotantoa.

– Energy as a service (EaaS) on konsepti, jossa hyödynnetään energiavarastoja kahdessa käyttökohteessa yhtä aikaa. Energiakulutuksen ollessa kiinteistössä normaalia, energiavarasto toimii taajuusreservimarkkinalla tasapainottavana tekijänä. Jos taas tulee sähkökatko, energiavarasto palaa varavoimaksi kiinteistön omaan käyttöön.

Taajuusreservimarkkina on merkittävä ansaintatapa

Yhteiskunnan sähköistyminen tuo mukanaan uusia haasteita ratkaistavaksi.

– Kasvavan käytön ja uusiutuvien energialähteiden suurien tuotantovaihteluiden takia tarvitsemme aiempaa enemmän joustoa kantaverkkoon. Siihen energiavarastot ovat oiva ratkaisu.

Jo nyt monet isot kiinteistöt ovat merkittävä tuki kantaverkolle, koska ne osallistuvat suurella liittymäkoollaan Fingridin taajuusreserviin. Se onkin kiinteistöille uusi ja merkittävä ansaintatapa.

– Taajuusreservin virtuaalivoimalaitospalvelussa ei myydä energiaa vaan tehoa. Tuottopotentiaali on sitä parempi, mitä isommalla taajuusreservillä eli liittymäkoolla käy kauppaa. Voimme myös hoitaa kaupankäynnin taajuusreservillä puolestasi, jolloin pääset kaikkein helpoimmalla, Lähteenmäki vinkkaa.

Olisiko aika optimoida kiinteistösi energiatuotanto? Ota yhteyttä Markoon 040 542 4374 tai [email protected].

Enico on johtava energiavarastointiratkaisujen tarjoaja

• Energiavarasto optimoi kulutuksen, tuotannon ja kaupankäynnin.
• Pienemmät sähköverot, siirtomaksut ja huipputehot tuovat isoja säästöjä.
• Kiinteistöliittymä tuo tuottoja koko ajan, kun se osallistuu taajuusreservimarkkinoille.

Ainut­laatuiset energian varastointi­järjestelmät ja -ratkaisut yksilöllisiin tarpeisiin

Next article