Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » Hyvin suunniteltu ja oikein mitoitettu lämmitys tuo selviä säästöjä
Sponsoroitu

Suuritehoinen ilma-vesilämpöpumppu on kilpailukykyinen ja energiatehokas vaihtoehto teollisuuskiinteistöjen, varastojen ja terminaalirakennusten lämmitykseen.

– Tyypillisesti puolilämpimien hallien lämmitysratkaisu on ollut maalämpö. Näissä tiloissa käyttökustannusten ero ilma-vesilämpöpumppuihin on melko pieni, mutta ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä on perustamiskustannuksiltaan huomattavasti edullisempi. Vuoden energiantarpeesta 85–90 prosenttia voidaan kattaa ilma-vesilämpöpumpuilla, sillä ne toimivat tehokkaasti vielä kymmenestä viiteentoista asteen pakkasessa. Suomessa on vain vähän käyttötunteja, jolloin pakkasta on alle viisitoista astetta. Silloin maksimiteho tehdään lisälämmönlähteellä, kertoo Jäspin projektimyyntipäällikkö Mikko Rauhala.

Yhdistämällä lämmitysyksiköitä kaskadiin saadaan aina kohteeseen sopivan kokoinen ratkaisu. Ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä voidaan tuoda myös kiinteistön vanhan järjestelmän rinnalle, ja sitä voidaan käyttää lisälämmönlähteenä kireillä pakkasilla. Ilma-vesilämpöpumpun rinnalle voidaan myös liittää maalämpöä tai aurinkosähköä.

– Ilma-vesilämpöpumppua ei kannata ylimitoittaa: investointi kasvaa, mutta se ei tuo hyötyä. Alimitoitetun järjestelmän käyttötunnit tulevat taas parissa vuodessa täyteen, Rauhala muistuttaa.

Kokonaisvaltaista palvelua luotettavan järjestelmän valintaan

Jäspi tarjoaa kokonaisvaltaista palvelua – ulkoyksiköistä ja telineistä lämmityksen puskurivaraajiin ja oikein mitoitettuihin lisälämmönlähteisiin. 

– Valmistajana kannamme vastuun toimittamistamme laitteista. Selvitämme ensin suunnittelijan tai urakoitsijan edustajan kanssa lähtötilanteen ja jokainen kohde mitoitetaan erikseen. Suunnittelijoidemme tekemiä DWG-kytkentäkuvia voidaankin käyttää suoraan LVI-suunnittelussa, sanoo Rauhala.

Jäspin vahvuuksia ovat paitsi kotimainen valmistus myös markkinoiden laajin laitemallisto. Energian lähteenä voi olla ilma, maa, aurinko, bioöljy, kaasu, sähkö tai niiden yhdistelmä kuten maalämpö ja ilma-vesilämpöpumppu tai ilma-vesilämpöpumppu ja poistoilman lämmöntalteenotto.

– Sopivan järjestelmän valinta tehdään yhteistyössä. Teemme todella paljon yhteistyötä urakoitsijoiden kanssa, sillä haluamme varmistaa, että kohteeseen valitaan oikean kokoinen järjestelmä ja että se asennetaan oikein. Asennusvirheet kostautuvat, jolloin joudutaan käyttämään lisälämmönlähteitä. Siksi myymiimme Jäspi Basic XL -kiinteistöilma-vesilämpöpumppuihin sisältyy järjestelmän lisäksi myös käyttöönotto. Kaikki osapuolet työskentelevät yhteisen päämäärän eteen, eli loppukäyttäjä saa mahdollisimman hyvän lopputuloksen, Rauhala toteaa.

Jäspi Basic XL vähentää ostettavan energian määrää

Jäspi Basic XL sopii hyvin puolilämpimiin tiloihin, kuten hallit, varastot ja terminaalit, sekä uudiskohteisiin että kiinteistön olemassa olevan lämmitysjärjestelmän rinnalle. Lämmitys tuotetaan aina ensisijaisesti lämpöpumpulla. Rinnalla oleva järjestelmä ja puskurivaraajat varmistavat riittävän lämmöntuotannon myös kovilla pakkasilla.

Jäspi Basic XL on lämmitysjärjestelmäkonsepti, joka mitoitetaan aina optimaaliseksi asiakkaan kohteeseen.

Sen perustamiskustannukset ovat matalat ja käyttökulut pienet.
Järjestelmä on helppohoitoinen ja toimintavarma.
Tiloja laajennettaessa voidaan lämmitysjärjestelmään lisätä helposti uusia yksilöitä.

Sopisiko ilma-vesilämpöpumppujärjestelmä sinun kiinteistöösi?

Tutustu ratkaisuihin ja kokonaisvaltaiseen lämmitysjärjestelmäkonseptiin!

Next article