Skip to main content
Etusivu » Kiinteistöjen kehittäminen » Kiinteistönomistajat, herätys!
Sponsoroitu

Kiinteistönhallinta on kokonaisuuksien johtamista. Kiinteistöautomaation rinnalle ovat tulleet kiinteistön kokonaisturvallisuutta ja käyttöä ohjaavat mobiiliratkaisut, jotka turvaavat sekä ihmiset että tilat.

Elävän keskuksen perusta on kivijalkaliikkeissä. Tyhjillään tai vajaakäytöllä olevien tilojen käyttötarkoitusta muuttamalla ollaan hyvällä tiellä uusille ihmisten kohtaamispaikoille, yhteisöllisyydelle ja kukoistavalle liiketoiminnalle.

Kohtaamisen tilat luovat yhteisöllisyyttä

Digitaalinen e-Tilat-alusta yhdistää ihmiset tilojen aktiivisiksi käyttäjiksi. Taustalla olevan tilavarauksen ja kulunvalvonnan piirissä ovat niin yrityksen henkilökunta kuin tilojen ulkopuoliset käyttäjät.

– Parhaiten tuloja saadaan tilojen vajaakäytön uudelleenjärjestelyllä ja asiakkaiden mahdollisuudella määritellä itse tarvitsemansa palvelut oman aikataulun mukaan, vaikkapa kuntosalitreeni tai kampaajalla käynti, toimitusjohtaja Pasi Nurmela Mineseciltä kertoo.

e-Tilat-mobiililla aukioloajat uusiksi

e-Tilat on käyttäjille vaivaton. Käyttäjät, olivat ne sitten yrittäjiä tai asiakkaita, varaavat järjestelmästä kiinteistössä vapaana olevan tilan. Näin kuukaudeksi varattu pop-up myymälä avataan tai torikauppias kokeilee vaikkapa myyntikojua sisätiloissa illaksi. Kaupan aukioloaika voi olla mikä vaan, mikä yrittäjälle on sopivin. Tilan lukituksen he avaavat kätevästi aikarajatulla ovikoodilla tai älypuhelimeen ladattavalla tunnistusavaimella.
Ratkaisu pienentää käyttökustannuksia ja vapauttaa kiinteistönomistajan työaikaa sekä tuo toivottuja lisätuloja yrityksille.

Vastaavasti kiinteistöautomaation integraatioilla voidaan toteuttaa kiinteistöissä e-Tilat-järjestelmällä silloin, kun niiden käyttöaste on matala. Ilmastointia, vedenkulutusta ja lämpötila voidaan säätää käyttöasteen mukaan.
e-Tilat hyödyttää kaikkia

Järjestelmää on mahdollista laajentaa erilaisten palveluntarjoajien palveluilla. Paikalliselta kahvilalta tai ravintolalta voi esimerkiksi tilata tarjoilut etukäteen kiinteistön omistajalta varattavaan kohtaamistilaan eli olohuoneeseen, ja maksu hoidetaan järjestelmän kautta. Mobiilisti toimivalla kiinteistönhallintajärjestelmällä varaukset hoituvat kotisohvalta.

Skaalautuva e-Tilat – tiedolla johtamista

e-Tilat-alustan vahvuutena on integroitavuus. Jo olemassa olevat järjestelmät eivät estä integraatiota e-Tilat-kiinteistönhallintajärjestelmään. Siihen voidaan yhdistää hyvinkin erilaisia ympäristöjä. Järjestelmien elinkaarta voidaan pidentää, järjestelmiä täydentää ja prosesseja automatisoida. Kattava raportointi antaa tarkan tilannekuvan pop-up -myymälän kävijämääristä ja tuotoista, kiinteistön käyttöasteesta, energiankulutuksesta ja kulurakenteesta.

– Kiinteistön toiminnan laajentaminen hallitusti ja tarkoituksenmukaisesti on kaikkien etu. Käyttötarkoitukseltaan tilojen aktiivisen käytön parhaan ratkaisun löytäminen on meidän lähtökohta, Nurmela kertoo.

Tieto tuo turvaa ja auttaa kehittymään

Kiinteistönhallinnassa ollaan siirtymässä tiedolla johtamiseen. Kiinteistöstä kerätty aineisto niin tilojen käyttäjistä kuin kiinteistön teknisistä ominaisuuksista mahdollistaa tiedon analysoinnin ja jalostamisen. Kun päätökset, kehitystyö ja toiminta perustuvat tutkittuun tietoon, kiinteistö on aina turvallinen käyttäjille ja ympäristölle. Kaikki tämä myös nostaa kiinteistön arvoa.

Minesec on suomalainen turvallisuusalan korkean teknologian laitteiden kehittäjä, integraattori ja palveluntoimittaja. Yhdistämällä teknologian ihmisen turvaksi Minesec rakentaa ihmisläheisiä ratkaisuja vaativan turvallisuustason toimintaympäristöihin. Yhteistyökumppanit ovat alan parhaita asiantuntijoita. Minesec on osa vuonna 2005 perustettua Seniortekiä – hoiva-alan ja kotitalouksien turvallisuuden edelläkävijää

e-Tilat – älykäs kiinteistöhallintajärjestelmä

Kiinteistöhallintajärjestelmä turvaa ja valvoo reaaliaikaisesti sekä tilojen käyttäjää että kiinteistöä. Liiketunnistimien ja sensoreiden yhdistäminen eri järjestelmien rajapintoihin on osa nykyaikaista, tehokasta kiinteistönhallintaa. Kiinteistön turvallisuutta voidaan parantaa integroimalla alustaan esimerkiksi paloilmoitinjärjestelmä, jolloin palohälytykset menevät suoraan pelastuslaitokselle. Järjestelmä ohjaa automaattisesti evakuointia, tiedottamista ja kiinteistön lukitusjärjestelmien toimintaa. e-Tilat täyttää saavutettavuusdirektiivin.

Riskejä ehkäisemällä suojaat ihmiset, omaisuuden ja ympäristön.

Next article