Skip to main content
Etusivu » Korjausrakentaminen » Ekologinen lasivilla on osa kiertotaloutta
Sponsoroitu

Marko Hjelt

ISOVER Teknisten eristeiden aluemyyntipäällikkö,
Saint-Gobain Finland Oy

Rakennusmateriaalien oikealla valinnalla on suuri merkitys rakennuksen hiilijalanjälkeen. Tehokkaana eristeenä lasivilla pienentää kiinteistöjen energiantarvetta ja se on hyvä tapa kierrättää lasia.

Toimiva ilmanvaihto on tärkeä viihtyvyystekijä, mutta koneet ja ilmanvirtaus aiheuttavat päätelaitteiden kautta ulos tulevaa ääntä. Ilmanvaihtokanavien eristys auttaa äänenvaimennuksen lisäksi pitämään kanavien lämpötilan mahdollisimman vakiona. Alumiinipinnalla saadaan hyvän ulkonäön lisäksi tehtyä kondenssieristys.

– ISOVER CLIMCOVER Roll CR ALU1 -eristematolla saadaan erinomainen lämpö- ja kondenssieristävyys sekä hyvä ulkonäkö. Tuotantolinjan erikoiskäsittelyllä saadaan vaakakuidut käännettyä niin sanotuksi U-kuiturakenteeksi ja sillä saadaan lisää puristuskestävyyttä ja mittapysyvyyttä. Automatisoidun tuotantoprosessin ansioista eristeelle saadaan entistäkin paremmat ominaisuudet sekä ulkonäkövaatimukset täyttävät tuotteet, kertoo ISOVER Teknisten eristeiden aluemyyntipäällikkö Marko Hjelt.

Kierrätyslasi löytää tiensä eristeeksi

ISOVER on Suomen suurin kierrätyslasin hyödyntäjä. ISOVER-eristeet valmistetaan jopa 85-prosenttisesti Suomesta kerättävästä kierrätyslasista. ISOVERin lasivillaeristeiden pienen hiilijalanjäljen takana on myös lasivillan pienemmällä massalla eli materiaalimäärällä saavutettava lämmöneristystaso. ISOVER-eristeiden valmistuksessa käytetään uusiutuvaa sähköä, joka pienentää hiilidioksidipäästöjä jopa 20 prosenttia. Valmistuksessa käytetään myös biokaasua.

Uudistunut tuote

ISOVER CLIMCOVER Roll CR ALU1 -pakkaus sai vuoden 2022 alussa uuden ilmeen. Uuden pakkauskoneen ansiosta tuotteen pakkausmuovin määrää on saatu selkeästi pienennettyä, myös pakkauksen ulkonäkö on muuttunut. Tuotannon muutoksilla on saatu tuotteen kuitujen irtoaminen eristemateriaalista lähes olemattomaksi ja siten lasivillan pölyäminen asennettaessa lähes kokonaan pois.

Poikkeava kiinnitysmenetelmä ja hyvä ulkonäkö

– ISOVER CLIMCOVER Roll CR ALU1 sopii erinomaisesti näkyviin jäävien putkien ja ilmanvaihtokanavien eristyksiin. Tavallista vahvemmalla verkkovahvistetulla alumiinipäällysteellä saamme yleisissä laatuvaatimuksissa mainitun mekaanisen kiinnityksen tehtyä ISOVER-nitojalla. Perinteisesti saumojen varmistus on tehty rautalangalla, Hjelt toteaa.

Rakentamisen vaatimukset otettu huomioon

ISOVER CLIMCOVER Roll CR ALU1 -eristematolla on rakennusmateriaalien M1-päästöluokitus sekä EUCEB-sertifikaatti, joka varmistaa, että kuidut ovat bioliukoisia ja materiaali on valmistettu vastaamaan tuotteiden terveyttä ja turvallisuutta koskevia eurooppalaisia vaatimuksia.

– Tuotteella täyttyvät myös Joutsenmerkin talokriteereissä asetetut vaatimukset eli tuotteet soveltuvat käytettäviksi Joutsenmerkityissä rakennuksissa. ISOVER CLIMCOVER Roll CR ALU1:n valinnalla eristeeksi on suuri vaikutus myös kotisi tai rakennuksesi sisäilman puhtauteen. ISOVER CLIMCOVER Roll CR ALU1 ei sisällä myrkyllisiä kemikaaleja tai palonestoaineita, Hjelt kertoo.

Monikäyttöinen ISOVER CLIMCOVER Roll CR ALU1

• Kevyt ja nopea asentaa
• Ei pölise eikä kutita
• Ekologinen
• Erinomainen eristyskyky
• Palamaton
• Kotimainen

ilmanvaihto

Lue lisää ISOVERin Avainlipputuotteesta ja
katso video eristeestä!

Next article