Skip to main content
Etusivu » Korjausrakentaminen » Hyvin hoidettu takuuajan vesivahinko ylläpitää luottamusta
Sponsoroitu

Vahinkojen takuukorjausten onnistuminen on niin rakennuttajan, rakentajan kuin asukkaankin etu.

– Korjaukset on hyvä dokumentoida huolella, jotta voidaan osoittaa, että ne on hoidettu riittävällä tavalla. Vesivahingoissa on tärkeää määrittää vahingon laajuus, minne asti rakenteet ovat kastuneet, pitääkö kuivattaa ja mitä täytyy purkaa. Kolmannen osapuolen tekemä dokumentti tehdyistä vahinkotoimenpiteistä on tärkeä myös asuntoa edelleen myytäessä, kertoo Vertia Oy:n kartoitusasiantuntija Heikki Jussila.

Vahingon syy kannattaa aina selvittää

Uudisrakennuksessa asunnon tai muun tilan katon kastelevat tummat läikät ovat tyypillisesti ontelovettä. Koska ontelolaatan betoni on hyvin tiivistä, vesi voi säilyä ontelossa huomaamattomana hyvinkin pitkään, jolloin vettä voi valua vielä vuodenkin päästä kohteen valmistumisesta. Vesi voi olla peräisin myös yläkerran asunnosta, putkistosta tai katolta. On erittäin tärkeää selvittää vuodon syy, jotta se ei toistuisi uudelleen.

– Olisi toivottavaa, että vesivahingot, kuten ontelovesien valuminen, ja muut korjattavat kohteet löytyisivät ennen käyttöönottoa, mutta osa tulee väkisinkin ilmi vasta takuuajalla. Kaikki vahingot eivät kuitenkaan johdu rakentamisesta tai rakentajan virheestä. Puolueettomana toimijana selvitämme mistä on kyse, teemme korjausehdotukset ja annamme kattavan selkokielisen raportin valokuvineen, Jussila sanoo.

Vertian täyden palvelun kartoitus- ja kuivauspalvelun hyödyt työmaalle

• Selvitämme vahingon syyn ja laajuuden sekä annamme toimenpidesuositukset

• Suoritamme tarvittavat kuivaustoimenpiteet kustannustehokkaasti

• Kartoituksesta ja toimenpiteistä saa selkeän raportin valokuvineen ja mittaustuloksineen 

vesivahinko

Kattavia palveluita helpottamaan rakentamista

Next article