Skip to main content
Etusivu » Korjausrakentaminen » Kantapääkipuihin on olemassa ratkaisu
Sponsoroitu

Ilkeää kipua jalkapohjassa ja kantapäässä? Kireyttä ja sitkeää, jäytävää jomotusta? Syynä on yleensä plantaarifaskiitti eli kansankielisestikantakalvontulehdus, kantapiikki tai kantaluupiikki.

Jalkapohjassa kulkee jännekalvo koko matkalla varpaista kantapäähän. Kun se rasittuu liikaa, aiheuttaa jänteeseen syntyvätulehdus kipua ja kireyttä, joka ilmenee yleisimmin kantapään etuosassa jalkapohjan alueella. Tyypillisesti kipu ja kireys onpahinta aamuisin.

Plantaarifaskiitti on pahimmillaan pitkäaikainen ja hankala vaiva, joka kuitenkin on hoidettavissa. Ohjeet ovat vanhat tutut, lepoja harjoittelu. Akuutissa vaiheessa tulehdus pitää saada katkaistualepäämällä ja tarvittaessa tulehduskipulääkkeillä. Kantakalvoa kannattaa myös venytellä säännöllisesti. Kun akuutti vaihe on ohi, jalanlihaksia vahvistetaan oikeanlaisilla harjoitteilla, joihin löytyy hyviävinkkejä, vaikka netistä.

Vaiva on kuitenkin sikäli inhottava, että se uusii helposti. Jalkaa venyttävä yövenytyslasta auttaa hoidossa ja päivällä laadukkaista kompressiosukista on paljon apua.

Kompressiosukan neulos on oikeista kohdista tiukka. Kompressiosukka tukee jalkaterää ja vähentää jännekalvolle kohdistuvaa rasitusta seistäessa ja liikuttaessa, ja korvaa näin tuki- tai kinesioteippauksen. Kompressiosukasta on monesti apua myös muiden jalkaterän kipu- ja rasitustilojen hoidossa ja ennaltaehkäisyssä.

Plantaarifaskiitin hoidossa on hyvä käyttää kompressiosukkia ehkäisemään vaivan uusiutumista. Hoidossa on käytettävä malttia, sillä se kestää tyypillisesti kuukaudesta kahteen, joskus pidempäänkin.

Thermoskin FXT -kompressiosukat sopivat päivittäiseen käyttöön. Kolmesta mallista löytyy sopiva niin vauhdikkaaseen liikuntaan kuin työpukeutumiseenkin.

Turvallisuus ja mukavuus samassa paketissa

Kesä ja mökkeily tarkoittaa monille nikkarointia ja pikkuremppaa. Ehkä vähintään puuhommia ja puutarhanlaittoa. Samalla tulee oltua jalkojen päällä paljon enemmän kuin mihin moni on arjessa tottunut. Kasvanut rasitus voi poikia ärsytys- ja kiputiloja, kuten plantaarifaskiittia, etenkin jos jalkineet eivät ole kunnossa.

Mukavissa ja tarkoitukseen suunnitelluissa jalkineissa hommat sujuvat turvallisesti ja mukavasti, ja jalkasi voivat hyvin. AirTox turvakengillä suojaat jalkasi ja vältät samalla jalkaongelmat. Airtox-kengissä on monia ainutlaatuisia ominaisuuksia, kuten mullistava WHITELAYER® naulaanastumissuoja. Se on yhtä kestävä kuin teräs ja samalla pehmeä kuin kangas. Kestävyydestään huolimatta materiaalin on niin kevyttä, että Airtox-kenkien paino on jotain ihan muuta kuin turvakenkien kohdalla on totuttu. Ja niin ovat muutkin ominaisuudet, kuten joutavuus, kimmoisuus, hengittävyys ja käyttömukavuus.

Kengissä on mukavan leveä skandinaavinen lesti, hengittävyydestä pitää huolen ainutlaatuinen AIRTOX AIR-system 3.0, joiden ansiosta kengät ovat mukavammat kuin olet osannut kuvitellakaan.

AIRTOX FS55 turvakenkä

Metalliton turvakenkä, jonka mukavuus on erinomainen.STYROSOFT® 3.0 pohja on uusinta kehitysmallia ja senkimmoisuusominaisuudet ovat vertaansa vailla. Hyvinrullaavan kengän päällysosa on vettähylkivää nanoteknistäkangasta, joka on helppo puhdistaa.

Airtox ULP1

Tämä turvakenkä on trendikäs sporttinen fuusio keveyttä, designia ja turvallisuutta. Naulaanastumissuoja ja varvassuoja ovat kohdillaan. Hiilikuitu suojakärki ja ultra kevyt EVA pohja tekevät mallista ultrakevyen turvakengän jonka paino on alle 300g. Airtox ULP1 on mukavampi ja rennompi kuin mikään aikaisempi turvakenkä. Turvatennari joka soveltuu vapaaaikaan ja kevyeen remppahommaan.

Tulevaisuuden turvakengät – huippulaatua arvostavalle!

Next article