Etusivu » Korjausrakentaminen » Tehokkaan ilmanvaihdon saa myös saneerauskohteisiin
Sponsoroitu

Jari Hagström

myyntipäällikkö, FläktGroup Finland Oy

Tero Pyykkö

tuotepäällikkö, FläktGroup Finland Oy

Ilmankäsittelykoneiden modernisoinnilla voidaan päästä merkittäviin energiansäästöihin. Samalla on mahdollisuus parantaa olosuhteiden hallintaa, jolloin ihmiset voivat paremmin ja tuottavuus kasvaa.

– Kiinnostus kiinteistöjen vastuullisuuteen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen kasvaa. Ne kulkevat käsi kädessä energian säästämisen kanssa. Energian hinnan nousu kannustaa myös uudenlaisiin investointeihin, kertoo FläktGroup Finland Oy:n myyntipäällikkö Jari Hagström.

– Useissa kiinteistöissä on tarvetta uusia ilmanvaihtokone. Se toimii huonolla hyötysuhteella tai on tullut elinkaarensa päähän. On myös useita kiinteistöjä, joissa ilmanvaihdossa ei ole lainkaan lämmöntalteenottoa. Rakennusmääräykset määrittävät minimitason, mutta kehottaisin rakennuttajia olemaan valveutuneita ja vaatimaan parempaa. Kun kiinnittää huomiota energiatehokkuuteen ja siihen, että laite toimii suunnitellulla tavalla ja optimaalisella hyötysuhteella, on takaisinmaksuaika yllättävän lyhyt, painottaa FläktGroup Finland Oy:n tuotepäällikkö Tero Pyykkö.

Modernisointi nostaa käyttövarmuutta

Ennen uuden ilmanvaihtojärjestelmän valintaa on selvitettävä, miten ilmankäsittelyn modernisointi vaikuttaa muihin talotekniikan järjestelmiin. Siksi FläktGroup tarjoaa kartoituspalvelun, jossa selvitetään asiakkaalle millaisia vaihtoehtoja on tarjolla, miten energiansäästön ohella voidaan parantaa olosuhteita ja miten uudet järjestelmät soveltuvat vanhojen laitteiden tilalle. Kartoituksessa auttaa FläktGroupin henkilöstön laaja asiantuntemus talotekniikan tuotteista ja laitteista.

– Olen törmännyt alalla ratkaisuihin, joissa tavoiteltu energiansäästö on kyllä saavutettu, mutta se on tehty olosuhteiden kustannuksella. Uusimalla esimerkiksi myös ilmanvaihtojärjestelmän ohjaus on vaikutus monipuolisempi, kuin mitä pelkkien puhaltimien vaihdolla saavutettaisiin, Hagström huomauttaa.

FläktGroupin jälkiasennettava EC-puhallinseinä sopii lähes kaikkiin ilmankäsittelykoneisiin. Näiden puhaltimien hyötysuhde on yleensä huomattavasti parempi kuin vanhojen, mahdollisesti hihnakäyttöisten puhaltimien. Myös puhaltimien ohjaus ja säätö on usein helpompaa. Avaimet käteen -periaatteella asiakkaalle toteutettava EC-puhallinseinä tuo huolettomuutta ja ylläpitokustannusten ennakointia.

Parempia olosuhteita

Uudet suuremmat Ilox-ilmanvaihtokoneet soveltuvat asuntoilmanvaihdon lisäksi myös toimistoihin ja sosiaalitiloihin. Kompaktiin kokoon on saatu mahduttua lämmöntalteenotto, lämmitys, jäähdytys sekä ohjaus. Valmis kokonaisuus on testattu jo tehtaalla, joten se on nopea asentaa. Ilox soveltuu erittäin hyvin saneerauskohteisiin, koska se vaatii vain vähän tilaa.

– FläktGroup on tunnettu monipuolisista ja laadukkaista tuotteistaan, mutta yksi ehdoton voimavaramme on hyvin motivoitunut, sitoutunut ja koulutettu henkilöstömme. Palvelemme asiakasta, oli tuote missä elinkaaren vaiheessa tahansa. Apua ja palvelua saa myös modernisointiin ja varaosahallintaan. Työllemme tuo merkitystä ja motivoi se, että teemme ihmisille parempia olosuhteita. Asiakkaillemme tuomamme konkreettinen hyöty ja henkilöstön ammattiylpeys näkyvät siinä, että haluamme tehdä asiat hyvin. Myös vastuullisuus on konkreettisesti osa tekemistämme, Hagström lupaa.

ilmanvaihto

Tutustu moderneihin elinkaaripalveluihin

FläktGroupin kompaktit ilmankäsittelykoneet

• vievät vähän tilaa ja ovat nopeita asentaa.

• mahdollistavat merkittäviä energiansäästöjä saneerauskohteisiin.

• mahdollistavat kiinteistön olosuhteiden parantamisen.

Next article