Etusivu » Korjausrakentaminen » Turvattua sähkönjakelua työmaille
Sponsoroitu

Saneerauskohteiden alkuperäiset sähköistykset voivat aiheuttaa haasteita siirtymisessä nykypäiväisten vaatimusten tasolle, jotta saadaan toteutettua laadukas ja toimiva sähkönjakelu.

Erityisesti kohteissa, joissa sähkönjakelun luotettavuus on kriittistä, on hyvä pitää mielessä, että vanhat järjestelmät ovat suunniteltu mahdollisesti eri tarpeisiin ja erilaisten vaatimusten aikakausina.

– Työmaa- ja työpaikkakeskuksia ketjutetaan edelleen, ja jotta vältetään turhat vikatilanteet, kohteen tarpeiden mukainen jakelu ja kuormitus pitää huomioida myös kaapeloinnin ja pää- ja ryhmäkeskusten osalta. Myös käytettävät koneet, laitteet ja mahdolliset jatkojohdot pitäisi huomioida ketjussa. Yksinkertaisimmillaan lievästi vaurioitunut jatkojohto voi aiheuttaa laajojakin vikatilanteita. Yksittäisen suojalaitteen laukeaminen syystä tai toisesta voi viedä isolta joukolta työntekijöitä sähköt. Vikavirtasuojat ovat olleet jo 90-luvulta lähtien käytännössä pakollisia, mutta niiden määrällä voi vaikuttaa jakelun luotettavuuteen. Valvomattomissa kohteissa esimerkiksi automaattisesti uudelleen virittyvä vikavirtasuojakytkin voi tehdä merkittävän muutoksen, sanoo Vohek Oy:n tehtaanjohtaja Marko Talvitie.

Kotimaiset sähkökeskukset vaativiin kohteisiin

Varaosien saatavuus, keskusten huollettavuus sekä keskusten siirrettävyys työmaalta toiselle vaikuttavat taloudellisuuteen. Laadukkaat Liedossa valmistetut keskukset tuovat säästöä pitkän elinkaarensa kautta. Mahdollisuuksien mukaan pistorasiakeskus voidaan asentaa korjauskohteeseen jo alkuvaiheessa ja näin sitä voidaan käyttää myös työmaa-aikaiseen sähkönsyöttöön.

Vohekin keskukset on suunniteltu ja rakennettu käytettävyyden ja kestävyyden näkökulmasta.

– Standardit täyttävät keskukset, laadukkaat materiaalit ja komponentit sekä asennuksen helppous mahdollistavat vanhempienkin tuotteidemme käyttökunnossa pysymisen. Vastaan tulee jopa yli 30 vuotta vanhoja Vohekin valmistamia keskuksia, joihin pystymme vielä toimittamaan varaosia, kertoo Talvitie.

Vaativiin käyttökohteisiin tarkoitetut työmaiden pää- ja alakeskukset sekä teollisuuden pistorasiakeskukset

• on valmistettu Suomessa kotimaisilta toimittajilta hankituista komponenteista ja materiaaleista
• mikä mahdollistaa nopeat toimitusajat ja helpon tavoitettavuuden
• sekä kattavan tuen jopa koko tuotteen elinkaaren ajan.

Taatusti laadukkaita sähkökeskuksia eri tarpeisiin!


Next article