Skip to main content
Etusivu » Korjausrakentaminen » Vodavol-konsepti tuo julkisivuremontteihin vaivattomuutta ja säästöjä
Sponsoroitu

Useimpien ensimmäinen ajatus julkisivuremontista on mittava, hidas ja monimutkainen projekti, joka vie sekä rahat että hermot. Näin ei tarvitse enää olla, kiitos Constin, Hiltin, Parocin ja AFRYn ammattilaisten yhteistyössä kehittämän Vodavol-konseptin.

Julkisivuremonttien tarve Suomessa on suuri: jopa miljoonia neliömetrejä betonikerrostalojen julkisivuja on tullut elinkaarensa päähän. Nyt näiden kohteiden remontointi on helpompaa kuin koskaan.

Vodavol on avaimet käteen -periaatteella toteutettava, kustannustehokas julkisivukorjausten kokonaiskonsepti, joka on kehitetty erityisesti 1970-luvun kerrostalojen betonisandwichelementtirakenteiden korjaamiseen. Vodavol lyhentää suunnitteluun ja asennukseen kuluvaa aikaa ja pienentää remonttikustannuksia – toisin sanoen se säästää merkittävästi remontin tilaajan mielenrauhaa ja kukkaroa jo rakennusvaiheessa, sen jälkeisestä ajasta puhumattakaan.

Huolellisesti mietitty, energiatehokas kokonaisuus

Vodavol-järjestelmän supervoima piilee suunnittelun, urakoitsijan ja materiaalitoimittajien yhteistyössä. Lopputulos on rakennusteknisesti joka yksityiskohtaa myöten mietitty kokonaisuus, jonka yhteensopivat komponentit minimoivat riskejä sekä pidentävät rakenteen elinkaarta.

Korjausremontin aikaansaamat säästöt rakennuksen energiankulutuksessa ovat kouriintuntuvia. Vanhan betonisandwich-rakenteen korjaaminen Vodavol-järjestelmällä uudisrakennuksen tasoon säästää energiaa noin 65%, mikä tarkoittaa yhden kerrostalon lämmityskustannuksissa lähes 9000 euron* vuosittaista säästöä. Matalampi energiankulutus merkitsee pienempää asumisen hiilijalanjälkeä, joten kukkaron ohella myös ympäristö kiittää.


Rauhaa ja turvaa asumiseen

Ympäristöministeriön asetus rakennuksen ääniympäristöstä määrää, ettei ulkoseinän ääneneristävyys saa heiketä julkisivukorjauksen yhteydessä. Eikä heikkenekään, päinvastoin: Vodavol-rakenteessa käytettävä Parocin kivivillaeriste tuulettuvassa julkisivurakenteessa parantaa vanhan rakenteen ääneneristävyyttä noin 5 dB. Tämän vuoksi Vodavol-järjestelmä soveltuu erinomaisesti myös tieliikennemelualueille. Asumisen rauha on taattu ja ulkomaailman kohina saa unohtua!

Unohtaa voi myös paloturvallisuuteen liittyvät huolet, sillä julkisivujärjestelmän komponentit on testattu täysimittakaavaisella julkisivujen palokokeella. Testi osoittaa, että konsolin lämpökatkot ovat palotilanteessa hyvässä suojassa palamattoman kivivillaeristeen sisällä.

Laskelmassa käytetty ulkoseinän pinta-ala 1000 m2 ja energian hinta 0,20 eur/kWh.

Miltä kuulostaisi tehokas ja laadukkaasti toteutettu julkisivuremontti?

Next article