Etusivu » Rakennuttaminen » Julkisivuremontti on ympäristöteko – oikeanlainen eristäminen säästää ja lisää turvallisuutta
Sponsoroitu

Julkisivun uudistaminen ja lisäeristäminen on investointi tulevaisuuteen. Rakennuksen ulkovaipan lisäeristäminen ja julkisivupinnan uusiminen nostaa kiinteistön arvoa, lisää asumismukavuutta sekä maksaa itsensä takaisin lämmityskustannusten pienentyessä. Energiatehokkaaksi korjatun rakennuskannan säästöt mitataan myös hiilidioksidipäästöissä – julkisivuremontista hyötyy siten niin yksittäinen asukas kuin koko yhteiskunta.

Päästöt ovat leikattavissa

Suomen rakennuskanta on suuri ja vanhenee vauhdilla. Rakennuskannan uusiutumisaste on vain noin 1,5 prosenttia vuodessa, joten uudet energiatehokkaat rakennukset eivät ratkaise rakennusten hiilidioksidipäästöille asetettuja tavoitteita. Etenkin vanhojen asuinkerrostalojen energiaremonteilla käytönaikaisia päästöjä voidaan leikata kustannustehokkaasti jopa 80 prosenttia (SYKE 2018).

Energiaremontti tarkoittaa monelle nimensä mukaisesti energiajärjestelmien päivitystä. Tämä on toki askel oikeaan suuntaan, mutta järjestelmien päivitys ei vähennä oleellisesti lämmitykseen ja viilennykseen tarvittavan energian määrää rakennuksessa, jonka ulkovaipan, eli yläpohjan ja julkisivun, lämmöneristävyys on huono.

Julkisivu suojaa rakennusta

Julkisivu on rakennuksen sadetakki. Jos sadetakkiin on tullut ajan saatossa reikiä, tulee takki vaihtaa. Uusi sadetakki mielletään kalliiksi ja takin vaihtoa viivytellään niin pitkään, että pinnan vauriot ovat jo saattaneet aiheuttaa kustannuksia lisääviä ongelmia sen aluskerroksiin. Rikkinäinen julkisivu on siis vaihdettava.

Kun päätös julkisivuremontista on tehty, on toteutusvaihtoehtoja syytä punnita tarkasti. Luonnollisesti tuulettuvat julkisivurakenteet, jotka toteutetaan kierrätettävillä sekä kosteus- ja paloturvallisilla rakennusmateriaaleilla, lisäävät mielenrauhaa ja varmistavat hyvän pohjan myös seuraavan sukupolven korjaushankkeille.

Toimiva julkisivu eri ilmasto-olosuhteisiin

Parocin kivivillaeristeet soveltuvat käytettäväksi kaikenlaisten julkisivujen taustalla pienkerrostaloista pilvenpiirtäjiin – myös haastavissa ilmasto-olosuhteissa. Kivivillaeriste kestää aikaa ja säilyttää lämmöneristävyysominaisuutensa koko rakennuksen käyttöiän ajan.

Hyvin eristettyjen, tuulettuvien julkisivujen suunnitteluun on saatavilla tehokkaita työkaluja. Parocin uudesta ja monipuolisesta suunnitteluoppaasta löytyy runsaasti uutta ja tutkittua tietoa julkisivuhankkeiden tueksi.

Lataa tarpeisiisi sopiva opas

Next article