Skip to main content
Etusivu » Rakennuttaminen » Seija Strand: ”Oikeanlainen sisustus tekee kodin”
Sisustaminen

Seija Strand: ”Oikeanlainen sisustus tekee kodin”

sisustussuunnittelija-seija-strand
sisustussuunnittelija-seija-strand
Kuva: Laura Mainiemi

Onnistunut sisustussuunnittelu tuo asuntoon käytännöllisyyttä ja saa kodin näyttämään asujiltaan. Tuoreimmat ideat ja vinkit suunnitteluun antaa sisustussuunnittelija.

Koti on aina asunto, mutta asunto on koti vain, jos se tuntuu kodilta. Sisustussuunnittelija Seija Strand kuvaa asuntoa eräänlaiseksi kylmäksi tilaksi, mutta kotia lämpimäksi turvasatamaksi.

Koti saa näyttää kodilta, ja tärkeintä on, että siellä on hyvä olla.

– Koti on yksi ihmisen tärkeimmistä paikoista, jossa pitää saada voimaa niin arkeen kuin juhlaan. Asunto on ikään kuin taulun kehys. Itse kuva antaa kehykselle elämän ja merkityksen.

Samalla Strand muistuttaa, että asunto muuntuu kodiksi, kun se alkaa näyttää asukkailtaan.

– Persoonaa saa näkyä – on hyvä, jos kodissa niin sanotusti näkyy kerrostumia siellä asuvien elämästä. Koti saa näyttää kodilta, ja tärkeintä on, että siellä on hyvä olla.

Suunnittelija auttaa sisustamisessa

Parhaat sisustukselliset ratkaisut kokonaisuuksiin tai yksittäisiin asioihin voivat helpommin löytyä sisustussuunnittelijan avulla. Suunnittelija auttaa Strandin mukaan myös usein säästämään rahaa, kun kalliiden virheellisten ratkaisujen tekemiseltä vältytään.

– Laadukkaat ja turvalliset materiaalit, aikaa kestävät ratkaisut, valaistus, säilytysratkaisut ja akustiikka – suunnittelijalla on viimeisin tieto ja keinot ratkaista ongelmakohtia.

Strand korostaa, että kotiin saadaan hyvällä sisustussuunnittelulla sekä käytännöllisyyttä että toiminnallisuutta, jotka vaikuttavat suoraan visuaalisuuteen.

– Hyvällä kodin suunnittelulla on iso merkitys arjen sujuvuuteen ja toimivuuteen sekä luonnollisesti viihtyvyyteen. Uskon, että käytännöllisesti ja toiminnallisesti suunniteltu koti on hyvä koti.

Koti saa näyttää kodilta ja sisustuksessa saa näkyä persoonaa. Kuva: Getty Images

Tutustu asuntoon etukäteen!

Kun jokaiselle kodin asialle on sisustuksessa paikkansa, visuaalisuus saadaan ikään kuin kaupan päälle.

– Hyvä esimerkki on eteinen, joka on kodin käyntikortti. Se nähdään ensimmäisenä asuntoon astuttaessa sekä viimeisenä asunnosta poistuttaessa. Jos eteisessä ei ole säilytystilaa asioille, on se väkisinkin aina sekaisin, Strand sanoo.

Asuntoon kannattaakin Strandin mielestä tutustua hyvin ennen kuin sisustuksellisia hankintoja aletaan tehdä.

– Asukkaan kannattaisi kunnioittaa asunnon arkkitehtuuria, mutta samalla myös omia mieltymyksiään, tarpeitaan ja toiveitaan. Tiivistetysti hankintoja ja muutoksia on hyvä tehdä järki päässä – maltilla ja harkiten!

Sisustamisen kanssa tuskailevia Strand rohkaisee vain rohkeasti alkamaan toimeen.

– Sisustaminen on hauskaa, ja miellyttävä koti antaa paljon myös mielelle. Unelmista on hyvä pitää kiinni ja tähdätä kohti niitä. Trendien perään ei kannata lähteä suin päin, vaan luoda juuri itselle sopiva ja miellyttävä koti.

Next article