Etusivu » Rakennuttaminen » Työkaluja tehokkaan ilmankäsittelyn suunnitteluun
Sponsoroitu

Hyvin suunniteltu ilmanvaihtojärjestelmä on huomaamaton. Tuotevalmistajana Vallox Oy auttaa kiinteistötekniikan suunnittelua tarjoamalla tuotteidensa valintaan ja mitoitukseen Vallox MySelecta -ohjelmistot.

Vallox Oy:n tuotepäällikkö Marko Kanniston mukaan selainpohjaisella Vallox MySelecta -tuotevalintaohjelmalla voi helposti valita halutulla toiminta-alueella toimivan ilmanvaihtokonemallin.

– Laskennan lähtötiedoiksi tarvitaan vain asuinpinta-alan tai Kotona-tilan ilmavirtojen arvot ja kanaviston painehäviöt, minkä jälkeen ohjelma ehdottaa Poissa- ja Tehostus-tilojen ilmavirtojen arvoja ja laskee niille tarvittavan paineenkorotuksen. Konemallin valinnan jälkeen ohjelma näyttää kyseisen koneen puhallinkäyrästöltä toimintapisteen ja laitoskäyrän, kertoo Kannisto.

Ohjelmalla voidaan laskea myös eri käyttötilanteiden äänitaso, todellinen energiankulutus, vuosihyötysuhde ja E-luvun laskentaa varten SFP-luku. Elinkaarilaskurin avulla kustannuslaskennan voi tehdä 20 vuoden ajalle.

Ilmainen tietomalli

Uusien Vallox Pureo -ilmankäsittelykoneiden mitoitukseen yritys tarjoaa MySelecta -mitoitusohjelman, jolla määritys kohteeseen onnistuu vaivatta. Tuotepäällikkö Juuso Nyström mainitsee, että esimerkiksi lisävarusteiden konfigurointi on helppoa ja ohjelmasta saadut laskentatulokset voi myös viedä eri ohjelmiin.

Vallox tarjoaa ilmaisen rakennuksen tietomallin (BIM) yleisimpiin suunnitteluohjelmistoihin. MagiCAD for AutoCAD- sekä MagiCAD for Revit -ohjelmistoihin saa kaksisuuntaisen BIM-integraation.

Vaivatonta ilmanvaihtoa

– Ilmanvaihtokoneet ja -järjestelmät ovat siirtymässä yhä enemmän täyteen automaatioon. Maksuttomalla MyVallox Cloud -pilvipalvelulla käyttäjä voi etäohjata ilmanvaihtoa millä tahansa laitteella, jossa on nettiselain. Taloyhtiöympäristössä pilvipalvelu mahdollistaa myös etävalvonnan, ja vikatilanteitakin pystytään ratkaisemaan tulematta paikan päälle. Kone voidaan kytkeä taloautomaation piiriin Modbus- tai KNX-yhteydellä, Kannisto jatkaa.

– Uusissa ilmanvaihtokoneissamme on valmiina sekä automatiikka että tarvittavat väylät, joilla laitteita voi yhdistää taloautomaatioon. Tämä nopeuttaa suunnittelua ja asennusta, Nyström lisää.

MyVallox-ilmanvaihtokoneet sopivat eri kokoisiin koteihin sekä erikoistiloihin, joissa on suuri lämpökuorma, kuten sauna- ja serveritiloihin. Vallox Pureo -ilmankäsittelykoneet on suunniteltu toimi- ja liiketiloihin sekä julkisiin rakennuksiin.

Tutustu maksuttomiin työkaluihin 

Next article