Etusivu » Rakennuttaminen » Unelmien kylpyhuoneesta inspiraatiota arkeen
Kylpyhuoneremontti

Unelmien kylpyhuoneesta inspiraatiota arkeen

unelmien-kylpyhuone
unelmien-kylpyhuone
Materiaalivalinnat mahdollistavat yksilöllisten unelmien toteuttamisen kylpyhuoneessa. Kuva: Getty Images

Kylpyhuone on arjen luksusta ja paljon enemmän kuin vain tila peseytymistä varten. Ideoi siis rohkeasti ja mieti, millainen kylpyhuone tuottaa iloa juuri sinulle.

Laatu ennen kaikkea – kylpyhuoneessakin

Materiaalivalinnat mahdollistavat yksilöllisten unelmien toteuttamisen. Remontoidessa kannattaa panostaa korkeaan laatuun kaikessa ja kiehtovia kokonaisuuksia voi luoda esimerkiksi laattojen ladonnan rytmityksillä sekä värien ja muotojen kontrasteilla.

Hienoja elementtejä helposti

Kylpyhuoneen uudistaminen on mahdollista myös pienellä budjetilla. Esimerkiksi mikrosementillä saa saumattoman ilmeen ja kaakeleiden värin voi päivittää maalaamalla.

Uudet hanat, kalusteet ja valaisimet muuttavat tilan visuaalisen ilmeen nopeasti. Muista kuitenkin tarkistaa taloyhtiön ja putkiurakoitsijan kanta hanojen tyyppihyväksyntään ja CE-merkintöihin ennen hankintaa.

Myös kylpyhuoneen käytännöllisyys on luksusta

Suihkutila kannattaa rajata suihkuseinällä tai –kaapilla, jolloin pesutila pysyy kuivempana. Lattialämmitys hellii ihanasti jalkapohjia, mutta myös varmistaa kosteuden poistumisen.

Mahdollisuuksien mukaan pyykkihuolto kannattaa siirtää pois märkätilasta. Tämä lisää turvallisuutta ja yksinkertaistaa siivousta, kuten sekin, jos wc-istuimen voi kiinnittää seinälle.

Kova ja kiiltävä kaakelin pinta nopeuttaa siivousta, ja saumat on helppo suojata saumasuoja-aineilla. Moni myös suosii lattialaattojen saumojen värinä harmaata, jolloin kylpyhuoneen ilme pysyy tyylikkäänä iästä huolimatta. 

Next article