Etusivu » Talotekniikka » Aurinkoenergia on kannattavaa myös Suomessa
Sponsoroitu

Aurinkoenergiasta tekee kannattavaa tehokkaiden paneelien lisäksi älykäs kulutuksenohjausjärjestelmä, jolla energiaa saadaan myös varastoon.

Vihreä siirtymä tukee ekologisesti kestävää taloutta sekä hiilineutraalin yhteiskunnan rakentamista. Aurinkosähkö edustaa nykyaikaista ja edullista tapaa tuottaa paikallisesti puhdasta sähköä myös Suomessa. Carita Kourti My-Solar Oy:stä painottaa, että pohjoisissa olosuhteissa tärkeintä on oikean yhteistyökumppanin löytäminen.

– Aurinkosähkön asiantuntija ymmärtää Suomen sääolojen haasteet paneeleille ja tietää, mikä juuri täällä toimii, jotta asiakas saa hyvän ratkaisun moniksi kymmeniksi vuosiksi.

Näillä leveyspiireillä päästään harvoin aurinkopaneelien enimmillään tuottamaan tehoon. Esimerkiksi pilvisellä säällä hetkellinen teho jää helposti alle ilmoitetun nimellistehon.

– Tästä syystä tärkeämpää onkin se, millainen kokonaistuotto paneeleista vuoden aikana saadaan. Sunpowerin aurinkopaneelit toimivat tehokkaasti myös hämärävalossa, jota Suomessa on paljon, Kourti sanoo.

Sunpower-aurinkopaneeleille markkinoiden pisin takuu

Kestäville Sunpower Maxeon -aurinkopaneeleille myönnetään Kourtin mukaan markkinoiden pisin, 40 vuoden takuu sekä rakenteelle että tuotolle.

– Tehokkaita Sunpower Maxeon -aurinkopaneeleita tarvitaan vähemmän kuin peruspaneeleita, ja silti päästään samaan tuottoon. Tämä kompensoi hyvin myös hintaa.

Kun jokainen paneeli ja paneeleissa oleva solu tuottaa erikseen sähköä, esimerkiksi lumen tuottamien varjostumien aiheuttama heikentymä ei tuo entisenlaista haittaa. AC-paneeleissa korostuu myös turvallisuusaspekti.

– AC-paneeleissa mikroinvertterit ovat hyvin turvallisia. Jännitteet johdoissa eivät nouse korkeiksi, jolloin palovaaraa ei synny, Kourti kuvailee.

Älykkäällä kulutuksenohjauksella aurinkoenergiaa saadaan Kourtin mukaan tehokkaasti myös varastoon.

– My-Solarin Elios4you-tuotonohjauslaite ohjaa ylituottoenergian älykkäästi kodin eri sähkölaitteisiin, kuten auton lämmitystolppaan tai vesivaraajaan. Pitää vain tarkistaa, että laitteet ovat yhteensopivat, ja hyvin usein ne sitä kyllä ovat.

Modernia kiinteistötekniikkaa

Kiinteistötekniikan järjestäminen kokonaisvaltaisesti on tärkeää, sillä se takaa kiinteistön toimivuuden ja parhaan mahdollisen hyötysuhteen.

Yhtiömme suorittaa erilaiset kiinteistötekniset huollot, korjaukset sekä asennukset tarpeidesi mukaan. Palvelumme pitää sisällään muun muassa ilmastointien huollot, mittaukset, säädöt sekä korjaukset. Toteutamme kaiken tekniikkaan liittyvän toimintavarmasti myös pientaloihin.

Kiinteistöautomaation oikeilla säädöillä pudotamme rutkasti energian kulutusta ilman, että asumismukavuus heikkenee. Vaihdamme myös tarvittaessa kaikki yleiset toimilaitteet ja säätimet kuten: Ouman, -Fidelix, -Siemens -merkkiset laitteet sekä toteutamme niihin tarvittavat sähkötyöt.

Lisäksi hoidamme myös kiinteistöjen tekniset huoltosopimukset. Huoltosopimus on todella vaivaton ja edullinen ratkaisu sillä säästöä tulee niin asumismukavuudesta ja energian säästöistä.

Ideologiamme on suunnitella jokaisen kiinteistön muutokset ja kertoa millä muutoksilla kiinteistöstä tehdään energiaedullinen. Vuosisopimus tulee usein edullisemmaksi kuin sen jättäminen pois, sillä hyvin hoidetulla laitteistolla säästetään rahaa ja varmistutaan että tekniikka toimii. 

Tutustu pitkän takuun aurinkosähköjärjestelmiin

Next article