Skip to main content
Etusivu » Talotekniikka » Jokaiseen kiinteistöön löydetään oikea lämmitysmuoto
Sponsoroitu

Kiinteistön energialaskun pienentämiseen on useita vaihtoehtoja.

– Suurimmat säästöt saadaan siirryttäessä kaukolämmöstä tai öljylämmityksestä maalämpöön. Ekologisesti paras vaihtoehto on maalämmön ja lämmön talteenoton yhdistäminen. Mutta lämmitysjärjestelmää valittaessa ei ole vain yhtä oikeaa ratkaisua, muistuttaa Kaukora Oy:n projektimyyntipäällikkö Mikko Rauhala.

– Ainoa saneeraus, joka tuottaa kiinteistön ja asuntojen omistajille selkeästi rahaa, on energiaremontti. Lämpöremontin tuomilla säästöillä voidaan kustantaa julkisivuremontti tai jopa pienentää hoitovastikkeita, Rauhala jatkaa.

Energiaremontti alkaa tilannekartoituksella

Haetaanpa taloyhtiölle ARA:n energia-avustusta tai valmistellaan yhtiökokoukselle saneerausehdotusta, tarvitaan tietoa aiemmasta energian- ja vedenkulutuksesta. Millainen lämmönjakoverkosto on, kuinka kuumaa vettä tarvitaan pattereille kovimmilla pakkasilla ja koska ilmanvaihtokoneisiin on tehty ilmamäärämittaukset? Tietoja kannattaa kerätä systemaattisesti ja mahdollisimman tarkasti mahdollisimman pitkältä ajalta.

– Kartoituksessa sekä suunnittelu- ja tarjousvaiheessa voi käyttää apuna LVI-suunnittelijaa tai energiakonsulttia, tai ottaa yhteyttä Kaukoraan, niin autamme projektin käynnistämisessä, Rauhala sanoo.

Lämmitysratkaisu kohteen mukaan

Maalämpö on investointina suuri, mutta sillä saavutetaan suurimmat säästöt. Jos tontti on pieni, osa maalämpökaivoista voidaan korvata poistoilman lämmön talteenotolla. Kaukolämmön yhteyteen voidaan asentaa poistoilma- tai ilmavesilämpöpumppu ja öljykattilan rinnalle ilmavesilämpöpumppu.

Hankkeet eivät aina edellytä lämmönjakokeskuksen uusimista. Mutta eri ratkaisujen yhdistäminen lämpöpumppuun edellyttää ajantasaista automaatiota, jotta järjestelmää voidaan ohjata ja valvoa.

Kokenut kumppani palvelee koko lämmityslaitteen elinkaaren ajan

Jäspilämmityslaitteiden valmistaja Kaukora Oy on lämmittänyt suomalaisia koteja jo vuodesta 1949. Suomen laajimmasta tuotevalikoimasta löytyy kaikkiin lämmitystarpeisiin ratkaisu, jolla varmistetaan tehokas lämmitys talvella ja jäähdytys kesällä.

– Lämmitystä on hyvä ajatella järjestelmäratkaisuna. Meiltä löytyy koko järjestelmä, olipa energian lähteenä sitten ilma, maa, bioöljy, kaasu tai sähkö. Jäspin vakiona etävalvottaviin lämpöpumppuihin voidaan yhdistää eri lämmitystekniikoita. Kaikki myyjämme ovat lämmityksen asiantuntijoita, joilla on kyky valita kuhunkin kiinteistöön optimaalinen vaihtoehto, Rauhala lupaa.

Tutustu energiaremontin eri vaihtoehtoihin

Next article