Etusivu » Talotekniikka » Oletko jo päivittänyt yritysverkkosi tiedonsiirtonopeuden ja tietoturvan?
Sponsoroitu

Antti Siivonen

toimitusjohtaja, Suomi Communications Oy

Petteri Suominen

myyntipäällikkö, Suomi Communications Oy

Valokuidun tiedonsiirtokyky on käytännössä lähes rajaton, ja tästä johtuen SuomiCom on panostanut erityisesti kiinteisiin kuituverkkoihin. Ennusteiden mukaan vuonna 2030 tietoliikenneverkoissa liikkuu 150 kertaa enemmän dataa kuin nyt, mikä asettaa niin kiinteät kuin langattomatkin mobiiliverkot koville, toimitusjohtaja Antti Siivonen toteaa.

Siivonen jatkaa: – Kuidussa piisaa kapasiteettia pitkälle tulevaisuuteen, toisin kuin 4G/5G –mobiiliyhteyksissä, joissa kuitu on aina ”jaettua kaistaa”. Eli yhden kuidun päässä oleva tukiasema palvelee satoja asiakkaita ja tästä syystä suuret käyttäjämäärät ruuhkauttavat verkon.

– Yhä korkeammat tietoturvavaatimukset ja ”pilvidatan” kasvu edellyttävät alhaista latenssia, siis suoria yhteyksiä ”pilveen”, sekä toimivaa verkonvalvontaa, mikä on SuomiComin asiakkaiden tyytyväisyyden tae. Tökkivä etäpalaveri on SuomiComin asiakkaille tuntematon käsite, samoin järjestelmien latausviiveet, myyntipäällikkö Petteri Suominen kuvailee.

Valokuidussa yhteys on aina tasalaatuinen.

– Meidän tyypillinen yritysliittymä on nopeudeltaan 1000/1000M, jossa ei siis ole nopeuden vaihteluvälejä. Sitä käyttäessä ei vaativankaan asiakkaan tarvitse jännittää, riittääkö kaista, Suominen jatkaa.

– Valokuidulla toteutetut yritysverkot, kuten MPLS, ovat edelleen kustannustehokkaita ja toimintavarmoja erityisesti kotimaiselle toimijalle ja siitä syystä niitä edelleen kysytään ja toimitetaan. SD-WAN yritysverkoilla on myös paikkansa varsinkin kansainvälisillä toimijoilla, Siivonen kertoo.

Kahdennetut verkot ja DDOS-suoja turvaavat yrityksen tietoliikenteen

Vuoden vaihteessa 2022–2023 Suomeen kohdistui huomattavan iso palvelunestohyökkäys (DDoS), joka aiheutti laajoja häiriöitä tietoliikenteessä. Myös SuomiCom joutui tämän hyökkäyksen kohteeksi, mutta järeä torjuntalaitteisto ei siitä hetkahtanut.

– Käytämme markkinajohtaja Arborin laitteistoja hyökkäysten torjuntaan ja runkolaitteistomme pesee haitallisen DDoS-liikenteen normaalista liikenteestä. Eli meillä suojaus on jo operaattoritasolla, mikä on yritysasiakkaille loogista, kätevää ja kustannustehokasta, Suominen kiteyttää.

Mitä muuta yrityksen tulisi huomioida yritysverkon turvallisuuden takaamiseksi?

– Lista on varsin pitkä, mutta yhtenä nostona mainitsisin varmistetut yhteydet. SuomiComilla varmennuksen voi toteuttaa esimerkiksi kahdennetulla kuituyhteydellä, Siivonen sanoo.

Unohda turhauttavat botit!

– SuomiComin HelpDeskissä vastaa ihminen SuomiCom pitää palvelulupauksensa oman henkilökunnan avulla. Espoon Leppävaarassa asiakkaita palvelee noin 20 hengen tiimi.

– Hoidamme itse asennukset, laitevaihdot ja korjaukset, jolloin voimme olla varmoja, että palvelu on nopeaa ja korkealaatuista. Oma laitevarasto taas takaa sen, ettei vikatilanteissa tarvitse odotella rahtilaivojen tuloa, Siivonen kertoo.

Tyypillinen verkon toimitusaika on kolme viikkoa ja SuomiCom voi myös rakentaa valokuidun, jos se sattuu puuttumaan.

– Kun yritys irtisanoo edellisen operaattorisopimuksen, tuomme hyvissä ajoin uudet laitteet asiakkaan tiloihin valmiiksi. Sitten sovittuna päivänä tehdään yliheitto meidän verkkoon ja palvelukatkos kestää keskimäärin muutamia sekunteja, Suominen kertoo.

100 % kotimainen SuomiCom–operaattori yritysten vaativiin verkkotarpeisiin:

• Luotettavia yritysliittymiä jo vuodesta 2001 alkaen.
• HelpDeskin henkilökunta palvelee yrityksiä valtakunnallisesti.
• Huoltovarmuuskriittinen toimija eli työntekijät jäävät turvaamaan yhteyksiä myös kriisiaikoina.
• Asiakkaita pörssiyhtiöistä startupeihin, kaikille löytyy ratkaisu SuomiComilta.

Luotettava verkkokumppani hakusessa?

Next article