Etusivu » Talotekniikka » Vanhan ilmanvaihtokoneen vaihto uuteen on pian helpompaa kuin koskaan aiemmin
Sponsoroitu

Uusi Vallox 125 MV -ilmanvaihtokone mullistaa ilmanvaihdon saneerauksen. Koneen kuudella eri mallilla voidaan korvata kymmeniä vanhoja ilmanvaihtokoneita, jolloin saavutetaan energiatehokas ja ominaisuuksiltaan nykyaikainen ilmanvaihto helposti ja nopeasti.

Vanhan ilmanvaihtokoneen vaihtaminen tekniikaltaan nykyaikaiseen tuo ennen kaikkea energiansäästöä. Koneellisen ilmanvaihdon energiankulutukseen vaikuttavat mm. puhaltimien energiatehokkuus sekä ilmanvaihtokoneen lämmöntalteenottokyky.

Vuosikymmenten kuluessa niin puhaltimissa kuin lämmöntalteenottokennoissa on tapahtunut huomattavia harppauksia eteenpäin. Lisäksi kehittynyt automatiikka on tuonut vaivattomuutta ilmanvaihdon ohjaukseen, kun sisäänrakennetut anturit tehostavat ilmanvaihtoa automaattisesti tarpeen mukaan, ja konetta voi halutessaan ohjata esimerkiksi maksuttoman pilvipalvelun avulla.

Voi korvata myös vanhan

Ilmanvaihdon energiasaneeraus helpottuu huomattavasti, kun uuden ilmanvaihtokoneen kanavalähdöt ovat samat kuin vanhalla koneella.

Vallox 125 MV -ilmanvaihtokoneen kuusi eri mallia (A–F) ovat mitoiltaan ja teknisiltä ominaisuuksiltaan samanlaiset – vain niiden kanavalähdöt poikkeavat toisistaan. Mallit sopivat joko suoraan vanhan koneen paikalle tai vaativat vain pieniä, käytännössä muutamien millimetrien siirtoja kanavissa.

Vallox 125 MV voidaan vaihtaa ilman kanavamuutoksia mm. Vallox MUH Ilmava-, Vallox Digit-, Vallox 75-, Vallox 95- ja Vallox 121 -ilmanvaihtokonemallien tilalle. Muiden valmistajien koneista koneella voi korvata esimerkiksi Ilto 440- ja Onnline 130 -mallit. Kaikki korvaavuudet löytyvät osoitteesta vallox.fi

Harkitsetko ilmanvaihtokoneen hankintaa tai uusimista?

Next article