Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Älykkäät latausratkaisut – energiatehokkaampaa ja joustavampaa tulevaisuutta
Sponsoroitu

Perttu Pitkänen

toimitusjohtaja

Wolttinen Oy

Wolttinen Oy tarjoaa taloyhtiöille räätälöityjä latausratkaisuja, jotka vastaavat asiakkaiden tarpeisiin ja edistävät kestävää energiankäyttöä.

Älykkäät sähköautojen latausratkaisut nousevat yhä olennaisemmaksi osaksi energiainfrastruktuurin kehitystä. Kasvava tarve tehokkaalle ja joustavalle lataukselle ajaa innovaatioita, jotka vastaavat taloyhtiöiden tarpeisiin. Wolttinen Oy on erikoistunut taloyhtiöiden latausjärjestelmiin ja kuormanhallintaratkaisuihin. Toimitusjohtaja Perttu Pitkänen nostaa yhdeksi Woltti-järjestelmän suurimmista eduista OCPP-yhteensopivuuden.

– OCPP-yhteensopivuus antaa asiakkaille vapauden valita latausasemien valmistajan ja pilvipalveluiden tarjoajan. Eri latauslaitteita voidaan tarpeen vaatiessa vaihtaa ilman, että koko latausinfrastruktuuria tarvitsee muuttaa.

Lisäksi latausinfrastruktuurissa voidaan päivitettävyyden ansiosta hyödyntää uusimpia innovaatioita. Yksi Woltti-verkkopalvelun vahvuuksista Pitkäsen mukaan on myös sen täydellinen Spot-hinnoittelu.

– Asiakkaat maksavat aina todellisen sähkön hinnan ilman ylimääräisiä kuluja. Latauspalvelun hintaan voi sisältyä myös arvonlisävero, jonka järjestelmämme käsittelee asianmukaisesti ja lainmukaisesti.

Wolttinen Oy – räätälöidyt älylatausratkaisut taloyhtiöille

Yritysten ja taloyhtiöiden järjestelmistä yli 80 prosenttia vaatii kuormanhallintaa. Woltti-verkkopalvelun avulla asiakkaat voivat helposti toteuttaa monitasoisen älykkään sähkön mittauksen sisältävän dynaamisen kuormanhallinnan, laskutuksen sekä myös edistyneen optimoinnin.

– Tällä mahdollistetaan reaaliaikainen sähkönkulutuksen mittaaminen Spot-hinnan mukaan sekä optimointi, Pitkänen sanoo. 

Järjestelmä mahdollistaa myös aurinkosähkön hyödyntämisen optimoimalla latausta tuotannon mukaan.

– Näin latauksen voi ohjata käyttämään vaikkapa ainoastaan aurinkosähköä, Pitkänen jatkaa. 

Wolttisen käytössä on markkinoiden tunnetuimmat latausasemat. Järjestelmä on yhteensopiva useimpien merkittävien valmistajien kanssa.

– Yrityksemme on lisäksi kehittänyt markkinoiden kehittyneintä teknologiaa edustavan hidaslatauksen, jossa jokaisella elementillä on oma mobiiliyhteys.  

Nyt myös hidaslatauksen joustava asennus asema kerrallaan on helppoa ilman tarvetta erilliselle konfiguroinnille kohteessa.

– Lisäksi syksyllä lanseerattavat pikalaturit (DC) täydentävät palveluamme tarjoamalla asiakkaille nopean ja tehokkaan latausratkaisun, Pitkänen kuvailee tulevaa.

Energiajärjestelmien integraatio jatkossa entistä helpompaa 

Wolttinen on panostanut voimakkaasti V2G-toiminnallisuuden kehitystyöhön, mikä jatkossa mahdollistaa energiajärjestelmien entistä paremman integraation. Uusi teknologia V2G on viivästynyt mutta toteutuessaan tarjoaa erinomaisia työkaluja vaikkapa verkon tasapainotukseen.

– Tämä toiminnallisuus voi hyödyntää myös erillisiä akkujärjestelmiä, jotka voidaan liittää osaksi järjestelmää, Pitkänen kertoo. 

Pitkänen korostaa, että Wolttisen filosofiaan kuuluu tarjota asiakkaille ennen kaikkea vaihtoehtoja ja joustavuutta. 

– Siksi tarjoamme myös täysin kuukausimaksuttoman vaihtoehdon, jossa verkkopalvelun käyttömaksut sisältyvät latausaseman hintaan. 

Wolttinen panostaa jatkuvasti innovaatioihin ja kehitykseen kyetäkseen tarjoamaan entistäkin parempia latausratkaisuja. 

– Yksi merkittävä askel tässä on Wolttisen SmartSchuko -tuote, joka mahdollistaa taloyhtiöiden jo valmiiksi olemassa olevien lämmitystolppien hyödyntämisen. Tällöin investointi on pieni ja mahdollistaa joustavasti latauksen sähköautojen määrän kasvaessa.

Kiinnostuitko älykkäistä latausratkaisuista?

Wolttinen Oy toimii yhteistyökumppanina ja tuo maahan muun muassa Wallbox-pikalatureita, Alfen julkisen latauksen laitteita sekä Garo-, Keba- ja Defa- latauslaitteita.

Next article