Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Asunto-osakeyhtiön osakkaat, herätys!
Sponsoroitu

Suomessa on noin 90 000 asunto-osakeyhtiötä. Suurin osa ihmisten omaisuudesta on sidottu oman kodin neliöihin. Asuin- ja elinkustannusten noustessa tuottava kiinteistö on ilo osakkaille.

Ajan tasalla oleva isännöitsijä ohjaa taloyhtiön hallitusta kiinteistökehittämisen ajattelussa. Siksi tarvitaan paremmat digitaaliset järjestelmät: kiinteistöautomaation seurantaan sekä talouden että turvallisuuden ennakointiin.

Tilannetietoa päätöksille

Taloyhtiöissä teknologia on lähinnä energiankulutuksen mittauksissa. Merkittävin muutos, mitä teknologialla saadaan, on tilannetiedon lisääminen. Se koskee niin asukkaita, ympäristöä kuin kiinteistön tilaa.  

Reaaliaikaisilla kiinteistön digitaalisilla ratkaisuilla tuodaan asukkaille turvaa ja taloyhtiölle tuottoja.

– Pyykkitupa on yleensä taloyhtiössä yhdessä rapussa, johon kaikilla asukkailla on kulkuoikeus. e-Tilat varausjärjestelmästä kulkuoikeus annetaan vain pesutuvan varanneelle, rajatulle ajalle, toimitusjohtaja Pasi Nurmela Mineseciltä kertoo.

Integroiduilla avainhallinnan ja kulunvalvonnan rajauksilla tilojen käyttäjästä jää aina jälki. Näin varausjärjestelmä toimii tiedonvälittäjänä, ja vahingonteot ja varkaudet voidaan ainakin ajallisesti selvittää ja toivottavasti myös todentaa.

Nurmelan mukaan tiedolla johtamisen merkitys lisääntyy taloyhtiöiden hallituksien päätöksenteossa. Taloyhtiön hallitukset ovat avainasemassa arvioitaessa tilojen käyttötarkoituksen muutosta, turvallisuuden lisäämistä ja kiinteistön käyttökustannuksien hallintaa. Oikeat päätökset tehdään ainoastaan mitatulla ja analysoidulla tiedolla.

Tuloja taloyhtiölle

Kustannusten noustessa taloyhtiössä pohditaan säästötoimia. Vajaakäyttöisten tilojen käyttötarkoituksen monipuolistaminen ja vuokraaminen asukkaille sekä ulkopuolisille tuo yhtiölle tuloja. Myös selvitykset käyttöperusteisista maksuista ja niiden tilityksestä voivat yllättää.

Integroimalla kalenterivarausjärjestelmä maksutoiminto suoraan taloyhtiön kirjanpitoon, saadaan kuluja karsittua perinteisestä välikäsilaskutuksesta, jokainen palveluntarjoaja, kun ottaa oman siivunsa tuloista, vaikkapa pyykkitupamaksuista. Kerhotilojen käyttö maksullisena etätyöpisteenä tai iltakäytössä ulkopuolisille vuokrattuna, tuo tuloja taloyhtiölle. Varastojen tilapäisvuokraus, autotallien ja autopaikkojen tunti- tai vuorokausivuokraus on vaihtoehto parkkiongelmissa.

– Digitaalisesta varausjärjestelmästä näet heti, onko tila vapaa, ja varauksen voi tehdä saman tien. Maksu hoidetaan kätevästi mobiilisovelluksella, Nurmela kertoo.

Säästöjä saadaan automatisoimalla asukkaille helposti varattavia tai ostettavia palveluita myös ulkopuolisilta palveluntarjoajilta. Yhteiskäyttötavarat tai -sähköautot ovat ekologisia ratkaisuja. Kaikkea kun ei tarvitse omistaa.

Automatisoidut järjestelmät skaalautuvat vaativimpiinkin toimintaympäristöihin, kuten kiinteistöihin ja teollisuuteen. EU-saavutettavuus direktiivillä teknologia ei sulje pois myös manuaalista käyttöä.

e-Tilat -kiinteistönhallintajärjestelmä

• e-Tilat-alustalla hoituu sekä avainhallinta että kulunvalvonta, ja sen mukana tulevat myös kattavat raportointiominaisuudet ja kätevä varausjärjestelmä. Alustaan on helppo yhdistää tietoja eri järjestelmistä, ja kiinteistön kaikki hälytykset ohjataan määritellyille tahoille.
• e-Tilat-alusta on täysin digitaalinen ja mukautettavissa kaikille mobiililaitteille. Se ei vaadi erillisiä kaapelointeja eikä muutoksia nykyaikaisiin oviin.

osakeyhtiö

Tilaa ilmainen kartoitus

Next article