Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Etävalvotut palovaroittimet ilmoittavat automaattisesti tarpeesta huoltaa tai vaihtaa palovaroitin
Sponsoroitu

Tammikuussa voimaan tullut pelastuslain uudistus tuo merkittäviä muutoksia taloyhtiöiden hallitusten ja isännöitsijöiden toimintaan, kun palovaroittimien hankintavastuu sekä toimintakunnon valvominen siirtyvät asukkailta rakennuksen omistajille. Lain siirtymäaika on kaksi vuotta.

– Taloyhtiön tulee hankkia jokaiseen huoneistoon tarvittava määrä palovaroittimia. Jokaista alkavaa kuuttakymmentä neliötä kohden tulee olla yksi palovaroitin sekä rakennuksen jokaisessa kerroksessa vähintään yksi. Yhtiö on vastuussa palovaroittimien toimintakunnon valvomisesta. Asukkaan vastuulla on ilmoittaa palovaroittimen vioista, kertoo Koka Oy:n myyntipäällikkö Pekka Bremer.

Pelastuslain muutos koskee erityisesti kerros- ja rivitaloasuntoja, sillä viallinen palovaroitin tai sen puute voi vaarantaa myös naapurien turvallisuuden. Arvioiden mukaan joka viidennestä asunnosta puuttuu palovaroitin.

Etävalvonnalla saadaan selviä säästöjä

Etävalvotut palovaroittimet poistavat tarpeen fyysisille tarkastuksille, sillä varoittimet ilmoittavat itse mahdollisista vikatilanteista ja huoltotarpeista.

– Tällöin palovaroittimien toimintakunnon tarkastuksiin ei kulu taloyhtiön rahaa tai resursseja, kun huoltomiehen ei tarvitse kiertää huoneistoissa säännöllisesti niitä testaamassa, Bremer toteaa.

Etävalvottuja palovaroittimia on sekä paristotoimisena että kiinteällä sähkönsyötöllä. Paristotoimisen palovaroittimen asentamisen voi tehdä esimerkiksi yhtiön huoltomies. Kiinteällä sähkönsyötöllä varustetut palovaroittimet asentaa sähköasentaja, jolla on lain vaatimat sähköpätevyydet.

– Etävalvottujen palovaroittimien yhteyteen voidaan lisätä myös muita mittauksia. Tällainen integroitu järjestelmä voi kattaa esimerkiksi huoneistokohtaiset etäluettavat vesimittarit, sähköenergianmittaukset sekä asunnon lämpötila- ja kosteustiedot. Saneeraus- ja uudiskohteissa etäluettavat vesimittarit ovat pakollisia, muistuttaa Bremer.

Koka Oy tarjoaa kattavan valikoiman taloyhtiöiden etäluentajärjestelmiä

– Etävalvotut palovaroittimet ovat kustannustehokas vaihtoehto täyttää 1.1.2024 voimaan tulleen pelastuslain vaatimukset.
– Yhdistämällä samaan järjestelmään myös muita antureita ja mittareita, taloyhtiöt voivat saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä ja synergiaetuja.
– Kokan etävalvotut palovaroittimet saadaan liitettyä vaivattomasti jo asennettuihin Hydrolink-vedenmittausjärjestelmiin.

Sopisivatko etäluettavat palovaroittimet taloyhtiöönne?

Ota yhteyttä [email protected], 010 286 2000

Next article