Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Hälyttävän monessa kodissa ei edelleenkään ole palovaroitinta
Sponsoroitu

Teemu Kajava

toimitusjohtaja

Safetum Oy

Ennen palovaroitinlain muutosta taloyhtiön hallituksella ei ollut mahdollisuutta saada tietoa, onko asunnoissa palovaroittimia. Käytännössä kukaan ei valvonut palovaroittimien olemassaoloa.

– Räikein meidän asentajiemme tarkastama kohde oli sellainen, jossa taloyhtiön 18 asunnosta vain kahdessa oli palovaroitin. Varsin usein kohtaamme asuntoja, joista palovaroitin puuttuu tai se ei toimi, toimitusjohtaja Teemu Kajava sanoo.

Tulipalo leimahtaa muutamassa minuutissa eli asukkaalla on vain vähän aikaa alkusammutukselle ja poistumiselle.

– Oikein asennetut ja tarkastetut palovaroittimet pelastavat todistetusti ihmishenkiä.

Merkittävä puute taloyhtiöissä on se, että palovaroittimille ei ole laadittu tarkastus- ja huolto-ohjelmaa.

– Pelkkä palovaroittimen asentaminen ei varmista vielä kodin paloturvallisuutta vaan palovaroittimen toiminta pitää varmistaa säännöllisesti.

Palovaroittimien toimintakunnosta tulee siis huolehtia aivan samoin kuin muustakin talotekniikasta. Ammattimainen ja ennakoiva huolenpitoprosessi on hyvää johtamista.

Avaimet käteen -palovaroitinpalvelu tuo turvaa koko taloyhtiölle

– Palovaroittimen tehtävä on olla aina valppaana, mutta eihän kukaan halua, että kodissa ramppaa joku tuntematon tikkaiden kanssa vaihtamassa pattereita kerran vuodessa tai testailemassa toimivatko palovaroittimen sireenit.

Ylimääräiset huoltokäynnit myös maksavat paljon.

– Meidän palvelussamme palovaroittimet tarkastetaan nykyaikaisen teknologian mahdollistamana etäluentana huoneiston ulkopuolelta, joten asukkaita ei häiritä. Tarkastukset ovat tehokkaita, kattavia sekä edullisia.

Taloyhtiön hallitus ja isännöitsijä saavat tarkastusraportin, josta käy ilmi palovaroittimien toimintakunto sekä muun muassa se, onko huoneistoissa ollut palohälytyksiä, onko asukkaat testanneet palovaroittimia ja ovatko ne edelleen asennuspaikoillaan.

– Yleensä asiakkaat toivovat tarkastuksen vähintään kerran vuodessa. Vain toimiva palovaroitin voi pelastaa.

Safetumin palovaroittimet ovat älykkäitä ja Euroopassa valmistettuja. Ne tarkkailevat itseään koko ajan eli varoitin tietää, jos vaikkapa savuntunnistuskenno on likaantunut tai paristossa ei ole riittävästi virtaa. Asukkaan tehtäväksi jää soitto Safetumin valtakunnalliseen tukipalveluun, jos asukas havaitsee palovaroittimessa vian.

– Asiakaspalvelussamme meiltä vastaavat turvallisuusammattilaiset ympäri vuorokauden ja ympäri vuoden. Ohjeistamme ja opastamme ongelmatilanteissa. Näin kaikki voivat nukkua yönsä hyvin, Kajava kiteyttää.

Safetum – Vaivaton ja turvallinen palovaroitinpalvelu

– Ammattilaisen asentamana palovaroitin on aina taatusti oikeassa paikassa.
– Teknologia on Euroopassa valmistettua, turvallista, toimivaa ja huoltovarmaa.
– Palovaroittimessa on 10 vuoden litiumparisto ja 10 vuoden tekninen käyttöikä.
– Edistyksellinen savuntunnistusteknologia reagoi nopeasti alkavaan paloon.
– Selkeä kunnossapitomalli: säännöllisen asiantuntijan suorittaman tarkastuksen avulla varmistetaan, että palovaroittimet toimivat.
– Älykäs teknologia mahdollistaa tarkastuksen etäluentana. Tämä minimoi asukashaitat ja tekee tarkastuspalvelusta kattavan ja kustannustehokkaan.
– Asiakaspalvelumme tuki vikatilanteisiin avoinna 24/7.
– Digitaalinen dokumentaatio pitää hallituksen ja isännöitsijän ajan tasalla.
– Digitaalinen huoltokirja on yhdistettävissä taloyhtiön asukasviestinnän kanaviin.


Kaipaatko apua palovaroitinhankintaan? 

Anna meidän huolehtia taloyhtiösi turvallisuudesta! Soita 029 1701 100 tai tutustu:

Next article