Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Jälkiasennettu latausasema sopii kaikkiin kiinteistöihin
Sponsoroitu

Autoala ennustaa, että vuonna 2030 Suomessa on noin 700 000 sähköautoa ja vuonna 2035 yli 1,5 miljoonaa. 2,7 miljoonaa suomalaista asuu erilaisissa taloyhtiöissä.

– Taloyhtiöiden olisi hyvä ymmärtää, että latausasemien hankkiminen, kuten muutkin remontit, lisää yhtiön arvoa. Jos latauspaikan rakentamista ei ole edes aloitettu miettimään, huoneisto ei ole kiinnostava ostokohteena. Sähköauton latausmahdollisuus on tärkeää myös autottomille ihmisille. Sillä on vaikutusta asunnon haluttavuuteen sekä asunnosta saatavaan hintaan, huomauttaa Scanoffice Solar Oy:n myyntipäällikkö Jani Poussu.

Latausaseman voi rakentaa jo olemassa olevaan infraan helposti johdotuksen uusimalla, ja yleensä sähkökeskuksessa on riittävästi vapaata kapasiteettia sähköauton latausta varten. Älykkäillä, kuormaa jakavilla latauslaitteilla voidaan latauskenttä rakentaa helposti niin, että pienelläkin virtamäärällä saadaan latauskentässä olevat autot ladattua. Kuormanhallinta tehdään joko ohjelmallisesti tai dynaamisesti mittaamalla sähkökeskusta, jolloin latausteho säätyy kiinteistön muun kuorman mukaan. Älykkäillä latauslaitteilla saadaan myös erittäin helposti raportoitua ja laskutettua sähkönkulutus kuukausittain autopaikoittain.

– Taloyhtiöt ja yritykset saavat sähköautojen latauspisteiden asennuksiin ARAn avustusta. Mutta ei ole takeita kauanko tukea on saatavissa, joten kannattaa olla etujoukoissa. Ja muutenkaan ei kannata jäädä odottamaan, sillä sähköautot ovat tulleet pysyviksi ratkaisuksi. Lisäksi vuoden 2024 loppuun mennessä yritysten, joilla on yli 20 autopaikkaa käytössä, täytyy asentaa vähintään yksi sähköautojen latauslaite, Poussu muistuttaa.

Miksi Scanofficen latauslaitteet?

Scanofficen latauslaitteet kestävät vaativat sääolosuhteet ja sopivat kaikkiin automerkkeihin. Tuotteet testataan ja tutkitaan, että soveltuvat Suomen oloihin. Scanoffice kouluttaa jälleenmyyjät ja Scanofficen tekninen tuki auttaa tarvittaessa.

Koulutettujen Scanoffice-jälleenmyyjien tarjoamat älykkäät laitteet tekevät auton latauksesta edullista, nopeaa ja turvallista.

Älä mieti asiaa yksin vaan kysy lisää jälleenmyyjältämme tai pyydä tarjous!

Kiinnostuitko latauslaitteista?

Varaa maksuton kartoitus!

Next article