Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Jopa 80 % vähemmän tyhjennyskäyntejä – asukkaat ja ympäristö kiittävät
Sponsoroitu

Molokin tyylikäs jätehuoltoratkaisu tarjoaa merkittäviä etuja, kuten tilansäästöä, turvallisuutta ja ympäristöystävällisyyttä.

Innovatiiviset jätehuoltoratkaisut tekevät asukkaiden jätteiden kierrätyksestä helpompaa ja turvallisempaa. Samalla se muodostuu tärkeäksi osaksi taloyhtiöiden ympäristövastuuta. Molok Oy:n alueasiantuntija Henrik Lahti kertoo, että Suomessa jätteiden lajittelutarpeeseen vaikuttaa eniten taloyhtiön koko. 

– Yli viiden asunnon taloyhtiöitä velvoitetaan jätelain mukaisesti keräämään seitsemää eri jätelajia, eli sekajätettä, biojätettä, kartonkia, paperia, muovia, lasia sekä metallia. 

EU:ssa jätteiden syntypaikkalajittelua suositaan Lahden mukaan useista ympäristönsuojeluun, resurssitehokkuuteen ja kiertotalouteen liittyvistä syistä. 

– Syntypaikkalajitteluun kannustaminen nostaa kierrätysastetta ja edistää kestävää jätehuoltoa. Nykyinen kierrätysaste kaipaa selvää parannusta myös Suomessa.

Molokin jätehuoltoratkaisulla pihaneliöt hyödylliseen käyttöön 

Molokin järjestelmät vievät selvästi vähemmän tilaa kuin perinteiset pinta-astiat, jolloin taloyhtiö voi muokata yli jäävästä tilasta esimerkiksi parkkipaikan tai lasten leikkitilan. Järjestelmät ovat lisäksi visuaalisesti hyvännäköisiä sekä hyvin pitkäikäisiä. Ne tarjoavat selvän kustannusedun myös investoinnin näkökulmasta.

– Järjestelmä maksaa noin puolet vähemmän kuin usean jätelajin keräykseen tarkoitetun jätekatoksen rakentaminen alusta loppuun, Molok Oy:n tuote- ja markkinointijohtaja Samuli Hellemaa kuvailee. 

Molokin jätehuoltoratkaisut tarvitsevat Lahden ja Hellemaan mukaan jopa 80 % vähemmän tyhjennyksiä perinteisiin pinta-astioihin verrattuna. 

– Tämä edistää pihojen turvallisuutta ja samalla vähentää merkittävästi melua ja päästöjä.

Tyylikkäät jätehuoltoratkaisut taloyhtiöille

Molok on syväkeräyksen keksijä maailmassa. Kotimaiset järjestelmät sopeutuvat helposti tulevaisuuden muuttuviin tarpeisiin, kuten uusien jätelajien keräämiseen.

Next article