Etusivu » Taloyhtiö » KVR-urakkamalli säästää linjasaneerauksen kustannuksia
Putkiremontti

KVR-urakkamalli säästää linjasaneerauksen kustannuksia

kvr
kvr
KVR-urakkamallin taloudellisuus perustuu ennalta suunniteltuun ja tiedossa olevaan tarkkaan budjettiin. Kuva: Getty Images

Pauli Molin

hallitusammattilainen

Kokonaisvastuurakentaminen (KVR) eli niin sanottu ”avaimet käteen” -urakka tuo taloyhtiölle huomattavia aika- ja kustannussäästöjä.

– Henkilökohtaisesti suosin linjasaneerauksissa KVR-urakkamallia, jossa urakoitsija vastaa sekä urakan suunnittelusta että sen toteutuksesta. Projektimalli on taloudellisesti tehokas, hallitusammattilainen Pauli Molin sanoo. 

Molin on taloyhtiöiden hyvään hallintotapaan ja korjausrakentamiseen erikoistunut pitkän linjan hallitusammattilainen, joka tietää mistä puhuu. Hän on ammattinsa puolesta seurannut putkiremonttien urakointia 2000-luvun alusta. 

– KVR-urakkamallin taloudellisuus perustuu ennalta suunniteltuun ja tiedossa olevaan tarkkaan budjettiin. Lisätöitä ei tule juuri lainkaan.

Tällä tavoin urakoitsija pysyy hyvin alun perin antamassaan aikataulussa.

– KVR-malli säästää taloyhtiön lopullisia kustannuksia jopa noin 10–15 prosenttia perinteiseen putkiremonttimalliin verrattuna, Molin sanoo. 

Parhaimmillaan putkiremontti on miellyttävä palvelukokemus

Molin vakuuttaa, ettei putkiremontin enää nykypäivänä tarvitse olla teettäjälleen mörkö, vaan se voi edetä osapuolten läpinäkyvänä yhteispelinä.

– Tällöin koko remontin organisaatio toimii kumppanuusperiaatteella ja kaikista ongelmista keskustellaan avoimesti.

Parhaimmillaan linjasaneeraus voi olla miellyttävä palvelukokemus, jossa urakoitsija kumppaniverkostoineen auttaa ja neuvoo asukkaita kaikissa remonttiin liittyvissä asioissa. 

– Esimerkkinä vaikkapa tavaroiden siirtäminen varastoon remontin alta tai huolellinen loppusiivous, jolloin asukkaat voivat remontin jälkeen palata puhtaaseen asuntoon, Molin kuvailee.

Ennen kaikkea Molin kehottaa luottamaan kokeneeseen ja ammattitaitoiseen urakoitsijaan, joka kannattaa ottaa mukaan remontin suunnitteluun mahdollisimman aikaisin.

– Kokeneilla urakoitsijoilla on valmiit, ja usein jopa tarjouksen pyytäjää paremmat, ratkaisumallit erilaisten rakenteiden korjaamiseen. Tämä tuodaan esille jo tarjousta tehtäessä.

Next article