Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » ”Laitetoimittajat ja asennusyritykset kannattaa haastatella osana kilpailutusta”
Sponsoroitu

Tammikuussa 2023 Kruunuvuorenrannan Palvelu Oy ilmoitti yhtäkkiä uusivansa Kruunuparkkien infrastruktuurin. Taloyhtiöiden vastuulle jäi Type2-latauslaitteiden hankinta muutamassa kuukaudessa.

– Vuonna 2016 asennetuissa hidaslatauslaitteissa oli vielä elinkaarta jäljellä, joten emme olleet varautuneet uusimiseen, hallituksen puheenjohtaja Harri Sandgren Asunto-osakeyhtiö Helsingin Loggiasta avaa.

Asunto-osakeyhtiö Helsingin Lorentzin hallituksen jäsen Tapio Levä ryhtyi tutkimaan latauslaitteiden markkinaa ja Sandgren kontaktoi alueen muita taloyhtiöitä, jotta kilpailutuksen koko kasvaisi.

Tarjouspyyntöön vastasi kuusi yritystä, joista neljä haastateltiin.

– Haastattelut olivat tosi hyviä. Opimme teknisistä ratkaisuista, sähköinfrasta ja operaattoripalveluista paljon sellaista, mitä emme olleet osanneet kysyä. Tarjouspyyntöä ei siis kannata rajata liikaa, Levä korostaa.

Ennen yhtiökokousta kummassakin taloyhtiössä pidettiin infotilaisuus, mikä nopeutti päätöksentekoa yhtiökokouksessa.

– Päätimme hankkia latauslaitteet jokaiselle 89 paikalle, vaikka kaikilla ei ole autopaikkaa tai autoa. Näin paikat ovat keskenään tasa-arvoisia, Sandgren toteaa.

Kilpailutuksen tulos: Voltaco + Sparkli + Zaptec Pro

Taloyhtiöt halusivat luotettavan laitetoimittajan, osaavan asennusyrityksen sekä kokonaisedulliset ja kestävät latauslaitteet, jotka ottavat huomioon niin täyssähköautojen kuin hybridienkin tarpeet.

– Kustannusten piti olla helposti jaettavissa käyttäjille emmekä halunneet sitoutua kiinteisiin operaattorikuluihin. Arvostimme valinnanvapautta ja ratkaisun joustavuutta, Sandgren kertoo.

Kilpailutuksen voitti Voltaco, joka tarjosi Type2-latauspistokkeellista Zaptec Pro-latauslaitetta, jonka maahantuojana toimii Sparkli.

– Zaptec Pro vastasi parhaiten toiveisiimme eikä se vaadi operaattoria. Laskutuksen ja latausten seurannan voi hoitaa valmistajan portaalista. Myös pitkä takuu viehätti, koska osa laitteista ei tule käyttöön heti, Levä sanoo.

Samat latauslaitteet antavat taloyhtiöille synergiaa niin latauslaitteiden määrän, hinnan, tuen kuin huoltojenkin suhteen. Asentaminenkin oli kustannustehokasta.

– Zaptecin käyttöönotto on hiottu selkeäksi ja se vie vain pari minuuttia per laite, projektipäällikkö Niklas Malmbäck Voltacolta kehuu.

Taloyhtiöidenkin näkökulmasta asennustyöt sujuivat mallikkaasti.

– Saimme Voltacolta selkeät tiedotteet ja työt etenivät aikataulussa. Annoimme asentajille pari autopaikkaa urakan ajaksi, mikä nopeutti asennusta ja logistiikkaa, Sandgren kertoo.

Lopuksi Kruunuparkki 1:ssä oli vielä Sparklin elinkaaripalveluun kuuluva käyttökoulutus.

– Näytimme asukkaille, kuinka lataukset aloitetaan ja lopetetaan sekä miten käyttäjät voivat lisätä Zaptecin mobiilisovelluksen avulla omia RFID- tai NFC-tägejä tunnistautumiseen, Sparklin avainasiakaspäällikkö Oskari Järviaho kertoo.

Tunnistautumisten avulla isännöitsijä voi helposti ajaa käyttäjäkohtaiset kulutustiedot Zaptec-portaalista laskutusta varten.

–Ja jos tulee myöhemmin kysyttävää, meidän kotimaiseen tukeen voi aina soittaa, Järviaho hymyilee.

Sparklilta saat Zaptecin älykkäät latausasemat

– Sparkli Oy on perustettu vuonna 2021
– Virallinen Zaptecin maahantuoja ja elinkaarituki
– Toimitettuja taloyhtiökohteita yli 100 kpl ja yrityksiä yli 50 kpl
– Langaton, älykäs kuormanhallinta patentoidulla vaihetasapainotuksella 22 kW type2-latauspistoke
– Ilmainen kuormanhallinta- ja pääkäyttöportaali sekä älypuhelinsovellus OCCP-tuki useille operaattoreille
– Viiden vuoden takuu

Etsitkö luotettavaa kumppania latausjärjestelmän toteuttamiseen?

Soita Oskarille 050 420 1788 tai tutustu verkossa:

Next article