Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Lämmitysverkoston tasapainotus – avain energiatehokkuuteen ja mukavuuteen
Sponsoroitu

Mikko Lättilä

tekninen päällikkö

IMI Hydronic Engineering Oy

Tasapainotetussa lämmitysverkostossa järjestelmä toimii optimaalisesti, mikä tarkoittaa merkittävää energiansäästöä.

Tiesitkö, että lämmitysverkoston toimivuus on avainasemassa energiatehokkuuden sekä viihtyisän sisäilman saavuttamisessa? Lämmitysverkoston optimaalinen toiminta edellyttää tasapainotettuja virtauksia. Tasapainotuksen päämääränä on saavuttaa mukava sisäilma ja hyvä lämpötila kaikkialla kiinteistössä mahdollisimman energiatehokkaasti. 

– Tasapainotettu verkosto parantaa viihtyvyyttä, vähentää energiankulutusta ja optimoi lämmön siirron pattereille, IMI Hydronic Engineering Oy:n tekninen päällikkö Mikko Lättilä sanoo.

Patteriverkostossa jokaiselle patterille on Lättilän mukaan saatava tarvittava virtaama ja vesimäärä – olosuhteista riippumatta. 

– Lämmitysverkostossa myös ilma ja lika voivat muodostua merkittäviksi haasteiksi verkoston tehokkuudelle ja toimivuudelle. Niiden tehokkaaseen poistamiseen on onneksi olemassa hyviä työkaluja. 

IMI Hydronic Engineering Oy – energiatehokkuuden edelläkävijä

Lättilä muistuttaa, että vaikka perussäätö olisi suoritettu kiinteistössä jo aiemmin, tulee tasapainotus tehdä aina, kun kiinteistön olosuhteet muuttuvat.

– Esimerkiksi remontti, kuten ikkunoiden vaihto tai lisäeristyksen asentaminen, voi vaikuttaa lämmöntarpeeseen. Siksi lämmitysverkon tasapainotus tällaisissa tilanteissa on tarpeen tehdä uudelleen.

IMI Hydronic Engineering Oy tarjoaa laajan valikoiman tuotteita virtaaman tasapainottamiseen, paineistukseen ja ilmanpoistoon. Tuotteissa panostetaan erityisesti laatuun, pitkäikäisyyteen ja helppokäyttöisyyteen.

– Energiatehokkuuden edelläkävijänä jatkamme uusien innovaatioiden kehittämistä. Näin voimme tarjota huipputeknisiä tuotteita sekä tukea ja osaamista asiakkaillemme myös tulevaisuudessa.

IMI Hydronic Engineering

IMI Hydronic Engineering on LVI-tuotteiden valmistaja, joka on erikoistunut vesikiertoisten verkostojen virtaamien säätöön ja energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Pitkä kokemus ja jatkuva kehitystyö mahdollistavat laadukkaat ja pitkäikäiset tuotteet, jotka vastaavat nykypäivän energiatehokkuuden vaatimuksiin.

Säästöjä budjettiin ja energiankulutukseen lämpöremontilla

Next article