Etusivu » Taloyhtiö » Lasitus parvekkeella tuo taloudellisia etuja ja viihtyvyyttä
Sponsoroitu

Lasitettu parveke tai terassi tuo monella tavalla selvää säästöä, suojaa rakenteita sekä avartaa perheenjäsenten yhteistä tilaa. 

Lasitettu parveke on jotakin parvekkeen ja olohuoneen väliltä. Käyttäjän näkökulmasta lasitus tuo aidosti lisää tilaa elämälle ja luo parvekkeesta tilan, josta voi nauttia varhaisesta keväästä aina syksyn pimeneviin iltoihin saakka. Lumon Suomi Oy:n myyntipäällikkö Jani Päkkilä kertoo lasituksen tuovan samalla myös taloudellisia etuja. 

– Lasitettu parveke tai terassi säästää tutkitusti energiaa, vähentää merkittävästi kiinteistön elinkaarikustannuksia ja tuplaa parvekkeiden huoltovälin.

Lasitetusta tilasta nauttivat myös perheen karvaiset jäsenet, sillä lasitettu parveke tarjoaa suojaisen ulkoilutilan hieman aremmillekin lemmikeille. Silloin ei ole myöskään karkaamisvaaraa, ja lähiympäristön tarkkaileminen onnistuu turvallisesti. 

– Lasitus tuo paljon uusia mahdollisuuksia parvekkeelle tai terassitilalle, jotka halutaan entistä paremmin ottaa käyttöön. Lasitus suojaa myös rakenteita ja soveltuu niin uudisrakentamisen kuin korjausrakentamisenkin kohteisiin, Päkkilä painottaa. 

Kaihtimet viilentävät ja vaalivat yksityisyyttä

Tärkeä osa lasitusta ovat myös kaihtimet. Niiden avulla tuodaan kuumana kesäpäivänä helpotusta parvekkeen lämpötilaan, ja toisaalta kaihtimilla saa yksityisyyttä uteliailta katseilta. Suomalaiset Visor-kaihtimet ovat Päkkilän mukaan suunniteltu yhteensopiviksi erityisesti Lumon-lasituksien kanssa.

– Visor-kaihtimet mitoitetaan aina lasituksiemme mittojen mukaan niin, että käyttö on sujuvaa ja helppoa. 

Kaikki sävyvaihtoehdot on kehitetty yhteistyössä asiakkaiden ja sidosryhmien kanssa. 

– Näillä kaihtimilla julkisivuun saadaan hillityn tyylikäs ulkoasu, Päkkilä kuvailee.

Lumon-lasitukset kestävät vuosikymmeniä

Parvekelaseja kannattaa huoltaa säännöllisesti. Määräaikaishuollolla varmistetaan, että lasitukset ovat paitsi pitkäaikaiset, myös turvalliset ja mukavat käyttää. Ensimmäistä huoltoa suositellaan tehtäväksi viisi vuotta asennuksen jälkeen. 

– Lumon suorittaa määräaikaishuollon Lumon-lasituksiin, ja myönnämme viiden vuoden takuun huolletulle lasitukselle. Säännöllisellä huollolla Lumon-lasituksien laskennallinen ikä on hyvin pitkä, yli 30 vuotta, Päkkilä sanoo. 

Parvekelasituksen elinkaaren ollessa jopa vuosikymmeniä Lumon-lasituksen päästökompensaatio on Päkkilän mukaan Suomen olosuhteissa yli kuusinkertainen verrattuna tuotteen elinkaaren aikaisiin hiilipäästöihin. 

– Säännöllisesti huolletun Lumon lasituksen käyttäjälle tuoma ilmastohyöty on sen eliniän aikana suurempi, kuin tuotteen koko elinkaaren aikana aiheutuvat kasvihuonepäästöt. Huolto siis kannattaa niin käytön kuin ilmaston ja ympäristön kannaltakin.

Tilanne energiamarkkinoilla elää edelleen, ja Päkkilä korostaa myös Lumonin haluavan vastata muuttuvaan markkinaan sekä uusiin tapoihin hyödyntää aurinkoenergiaa. 

– Lumonin kaiderakenteeseen integroitava aurinkopaneeli on tulevaisuudessa hyvin houkutteleva vaihtoehto julkisivurakentamisessa. Vuosituotto eKaiteelle vastaa keskimäärin 35 %:a kerrostaloasunnon sähkön vuosikulutuksesta.

Miksi Lumon?

• Lumon on luonut lisää tilaa elämälle jo yli 40 vuoden ajan yli miljoonan asiakkaan kanssa. 
• Lumonilta saat kokonaisvaltaisen ratkaisun aina suunnittelusta lasituksien huoltoon saakka.
• Laadukkaasta, tyylikkäästä ja helppokäyttöisestä ratkaisusta Lumon pitää huolen koko sen elinkaaren ajan.

lasitus

Lue lisää kestävistä lasitusratkaisuistamme

Next article