Skip to main content
Etusivu » Taloyhtiö » Laskutus todellisen vedenkulutuksen mukaan voi tuoda jopa 40 %:n säästöt
Sponsoroitu

Otto Moberg

vedenmittauksen asiantuntija, Koka Oy

Kun taloyhtiössä etsitään säästökohteita, katse kohdistuu nopeasti vedenkulutukseen ja erityisesti lämpimään käyttöveteen. Lämmin vesi kun on sitä ”kallista vettä”.

– Euro on hyvä konsultti ja hyvin valitun vedenmittausjärjestelmän takaisinmaksuaika on yleensä vain muutaman vuoden.Takaisinmaksuaika ei toki ole ainoa pointti järjestelmän valinnassa. Myös ympäristöasiat ja järjestelmän käytettävyys ovat keskiössä, Kokalla vedenmittauksen asiantuntijana työskentelevä Otto Moberg sanoo.

Esimerkiksi putkiremontin yhteydessä minimivaatimukset täyttävän järjestelmän sijaan kannattaa valita moderni järjestelmä, jolloin kulutusseuranta ja laskutus on helppoa.

– Oma Hydrolink -mobiilisovelluksen avulla jokainen asukas voi seurata omaa vedenkulutustaan. Kun on helppo seurata kulutustaan, on siihen myös helpompi vaikuttaa, Moberg korostaa.


Moderni vedenmittausjärjestelmä auttaa sekä isännöitsijää että asukkaita

Modernilla vedenmittausjärjestelmällä isännöitsijä saa käyttöönsä näkymän koko taloyhtiön vedenkulutukseen. Järjestelmä lähettää isännöitsijälle kulutusraportit halutuin väliajoin tai tiedot siirtyy laskutusohjelmistoon jopa täysin automaattisesti.

– Vesimittari valvoo kulutusta koko ajan ja järjestelmä hälyttää, jos vedenkulutus on yöllä jatkuvaa tai vaikkapa vessanpönttö vuotaa. Näin mahdolliset vuodot huomataan nopeasti ja vältetään suurempia vahinkoja, Moberg kuvailee.

Kokan kehittämä Hydrolink-järjestelmä hyödyntää vuosikymmenien vesialan osaamista sekä uusinta IoT-teknologiaa. Se näyttää erikseen lämpimän ja kylmän veden menekin sekä litroina että euroina, ja integrointi laskutusjärjestelmiin on helppoa.

– Konkretia auttaa säästämään, kun numerot kertovat kulutuksen tunti-, päivä- ja viikkokohtaisesti. Toisaalta kertyvät trendit auttavat taloyhtiön päättäjiä ennakoimaan kustannuksia ja helpottavat budjetissa pysymistä, Moberg toteaa.

Koka toimittaa vedenmittausjärjestelmiin myös lämpötila-, kosteusantureita, joilla taloyhtiön sisäolosuhteiden todellinen tilanne selviää.

– Meiltä saa aina uusinta teknologiaa ja yrityksenä Koka on ollut jo kauan alan teknisessä kärjessä. Myös toimitusvarmuus on sydämen asia, josta emme tingi. Lisäksi meillä on oma tekninen tuki, josta saa aina apua eikä haasteita tarvitse ratkoa yksin. Meillä asiantuntijuuteen kuuluu vastuunkantaminen omista tuotteista, Moberg korostaa.

Hydrolink-järjestelmä optimoi vedenkulutuksen ja sisäolosuhteiden hallinnan

• Kokan Hydrolink-järjestelmät ovat testattuja ja käytössä jo tuhansilla taloyhtiöillä. Vesimittarit ovat laskutuskäyttöön hyväksyttyjä.
• Hydrolinkissä yhdistyvät Kokan vuosikymmenien edelläkävijyys vesialan asiantuntijana sekä uusin IoT-teknologiaosaaminen.
• Koka Oy on 100 % kotimainen yritys, joka on toiminut alalla yli 50 vuotta ja kehittänyt omia järjestelmiäkin jo 10 vuotta.
• Kokan oma tekninen tuki palvelee valtakunnallisesti ja auttaa vikatilanteissa nopeasti.

Voisiko IoT-teknologiaa hyödyntävä vedenmittausjärjestelmä sopia sinunkin taloyhtiöllesi?

Next article