Etusivu » Taloyhtiö » Latauksen järjestäminen on taloyhtiölle ja yrityksille tärkeä päätös
Sponsoroitu

Taloyhtiöiden ja yritysten on tärkeää valita latausratkaisu, joka täyttää vaaditut ominaisuudet ja toimii pitkälle tulevaisuuteen katsottaessa. Latausvalmius kohottaa taloyhtiön arvoa ja tuo yrityksille mahdollisuuden toimia edelläkävijänä vihreässä siirtymässä sekä C02-tavoitetteisiin pääsemisessä. Jos yrityksellä on vapaan autoedun alaisia sähköautoja, on välttämätöntä, että järjestelmä pystyy tarjoamaan Spot-hinnoittelun, helpon hallittavuuden sekä selkeän käyttöliittymän niin hallinnolle kuin itse käyttäjille.

Paras vaihtoehto on taloyhtiön tai yrityksen tarpeiden mukaan räätälöity ratkaisu, joka täyttää asetetut vaatimukset ja on kustannuksiltaan edullisin myös pitkällä tähtäimellä. Räätälöidyn latausratkaisun avulla kohteeseen voidaan aina valita parhaiten sopiva latausteho ja laskutapa.  

Wolttisen kehittämä avoin OCPP-pohjainen Woltti -verkkopalvelu tarjoaa taloyhtiöille ja isännöitsijöille helpon tavan järjestää sähköauton lataus. Järjestelmä on mahdollista hankkia kätevällä kertahinnoittelulla, sisältäen myös laitteiston huollot ja päivitykset helposti yhdellä maksulla. 

OCPP-yhteensopivuus takaa latauksen riippumattomuuden   

Järjestelmän asennus ja käytön helppous ovat tärkeitä ominaisuuksia sekä käyttäjille, taloyhtiöille, isännöitsijöille ja yrityksille. Latausjärjestelmän kannalta tämä tarkoittaa, että uusien käyttäjien lisäämisen tulee olla helppoa ja laskutuksen sujuvaa. Lisäksi on tärkeää, että järjestelmä tukee monipuolisesti erilaisia maksutapoja.  

Myös kuormanhallinnan on toimittava joko paikallisesti, mittaroituna tai joustavasti verkkopalveluna. Woltti on OCPP-yhteensopiva järjestelmä, mikä tarkoittaa, että se on riippumaton laturien valmistajista ja verkkopalveluiden toimittajista. Lisäksi järjestelmä takaa täyden päivitettävyyden uusien palveluiden osalta. 

Woltti-järjestelmällä on kilpailukykyisiä etuja  

Sähkön hintojen suuret muutokset lisäävät kysyntää älykkäille järjestelmille, joiden avulla voidaan hallita niin aurinkosähköä kuin älykästä auton latausta. Woltti -järjestelmään on saatavilla sekä aurinkolataus, optimointi että Spot-hinnoittelu. Järjestelmään voit liittää myös älykkäitä Smart Schuko- lataus- ja lämmityspisteitä.

Aurinkosähköjärjestelmän ja sähköauton latauksen yhdistämisen mukana tuomat edut ovat merkittäviä yrityksille ja taloyhtiöille. V2G tarjoaa teknologian kypsyessä lisäksi enemmän mahdollisuuksia osallistua vihreään siirtymään.  

Woltti-verkkopalvelun avulla taloyhtiö voi hoitaa laskutuksen helposti vesimaksun tavoin vuosittain. Yrityksien ja julkisten kohteiden laskuttaminen voidaan toteuttaa esimerkiksi luottokortilla tai valinnan mukaan Wolttisen tarjoamalla laskutuspalvelulla. 

Yhä useampi taloyhtiö ja yritys joutuu miettimään tulevaisuuden latausratkaisuja  

Woltti- järjestelmän avulla on mahdollisuus laskuttaa lataustapahtumat Spot-hinnoilla, jolloin taloyhtiön osakkaiden asema on yhdenvertainen. Palveluun voidaan liittää myös reaaliajassa sähkön kulutusta, aurinkosähköä ja CO2 tasetta seuraava aulanäyttö.

Woltti-järjestelmään sisältyy auton latauksen optimointi käyttäjän oman latausprofiilin mukaisesti.  

Valittavissa on esimerkiksi UltraSaver-profiili, joka käyttää lataukseen pelkästään aurinko- ja tuulisähköä. Latausjärjestelmä sopii hyvin optimointiin, sillä lataustehoa voidaan säätää portaattomasti verkkopalvelun avulla.   

Woltti soveltuu myös julkiseen käyttöön. Kiinteistön omaa sähköntuotantoa hyödyntämällä voi osallistua sähköverkon optimointiin ja samalla tarjota käyttäjille ainutlaatuisen palvelun ja hintaoptimoinnin.

lataus

Kiinnostuitko latausratkaisuista?

Next article